fredag 27. juni 2014

Grillsesong - det meste kan grilles

Det er nesten ikke den ting som ikke kan grilles - skal det varmebehandles kan det sannsynligvis grilles!
Pizza, frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt - bare fantasien setter en stopper her!
Vi prøvde oss på fruktgrilling for første gang. Ananas kan jeg godt grille igjen, mens vannmelonen fikk en litt sær smak som ikke var en innertier hos meg.
Selve middagen besto av marinert kyllingbryst skåret i strimler og tredd på pinner (husk å bløtlegge pinnene først), nanbrød og grønnsaksspyd. Rask mat på en deilig dag!

Ha en god helg!
♥ Marianne

søndag 8. juni 2014

Pøler i slåbrok

Junior har 5 gutter på telttur og overnatting i hagen, og da er det greit med enkel mat.


Pølsene er rullet inn i grov pinnebrøddeig før de ble lagt på grillen.
Dette er også supert som turmat når man er litt lenger hjemmefra enn det vi var her. :)

Pinnebrøddeigen lager du av

2,5 dl sammalt hvetemel, fint
2,5 dl sammalt rugmel, fint
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann

Bland det tørre. Tilsett vann og olje til deigen er seig i konsistensen. Ta av en klump, rull den mellom hendene og snurr den rundt pølsen. Stekes på grill (eller over bål) til det er gjennomstekt. Husk å snu iblant (eller vri sakte på pinnen mens du steker over bål).

Ha en flott dag!
♥ Marianne