Sider

tirsdag 8. oktober 2013

Gjeddekaker på høstferie

Vi er ferdige med vår høstferie, vi hadde fem herlige dager på hytta. Været var nydelig, solen varmet skikkelig og det var herlig å være ute. Jeg fikk padlet litt, guttene prøvde seg også i kajakken, men mest av alt liker de å fiske. Og enda så sent det er på året fikk junior både gjedde og abbor på kroken.

Jeg er veldig glad i gjedde, og spiser den som regel bare filetert og stekt (og surret i fløte), men denne gangen ville jeg prøve noe nytt. Fant frem svigermors gamle oppskriftsbok og endte opp med å lage gjeddekaker med stavmikser... Stavmikseren på hytta har riktignok en hakkeenhet man kan koble til, ellers tror jeg ikke det hadde gått.
 

Vil du prøve å lage gjeddekaker er dette en god oppskrift:

ca 700 g gjeddefilet
2 ts salt
1/2 ts muskatnøtt
2 ss potetmel
75 g smeltet, avkjølt smør
4 dl fløtemelk (dette sto i oppskriften, jeg brukte matfløte)
1 egg

Fisken ble finkuttet og kjørt i stavmikseren sammen med de andre ingrediensene. Jeg malte fisken litt grov, og det ga skikkelige gode kaker.
Stek en prøvekake for å sjekke krydringen. Form kaker med en skje og hånden din - stekes i middels varm stekepanne.
Vi spiste råstekte poteter og grønn salat til dette.


Og de kakene som ble igjen ble spist kalde til frokost dagen etter. :)

Ha en flott dag!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar