søndag 15. mai 2011

Kjøkkenutstyr du ikke visste du trengte (3)

'Damene på kantina' på gamlejobben min hadde alltid så flotte lunsjbord, og alle grønnsakene til salaten var nydelig kuttet opp. Hemmeligheten?
Alligator - fra Clas Ohlsson.

Den kutter smått og fint og jevnt, og er best på de grønnsakene som ikke er for harde. Det aller beste: Den kutter halve løk i nydelige små biter - helt uten tårer!!
Paprika går også kjempefint, agurk & squash, og sjampinjong (som over). Finkuttet sopp kan brukes inkognito i maten - hvis den ikke ser ut som sopp er det større sannsynlighet for at den blir spist ...
Stangselleri medfører en utfordring, det samme gjelder gulrøtter (rå). Dvs at de er knallharde å få gjennom og at det sikkert er raskere å gjøre det manuelt. Kriseløsning er gjerne å legge paprika eller noe annet under for å skyve de harde tingene gjennom...
Men selv om jeg ikke får brukt denne til alt jeg gjerne skulle ha kuttet er den allikevel kjempegrei.
Dessuten er den enkel å vaske, det er bare å skylle den i springen. Og best av alt - den tar veldig liten plass.

«Konklusjon»: Er du glad i kuttet paprika, løk og agurk burde du skaffe deg en alligator!

Ha en super søndag!
♥ Marianne

8 kommentarer:

 1. Denne har jeg, og da jeg så bildet av stangsellerien din nå, så fikk jeg ideen at kanskje rabarbra er fin å kutte på denne? Det har jeg ikke tenkt på. Lager mye rabarbra-marmelade, og selvsagt går det raskt å kutte opp stilkene, men som du sier; det blir så fine og like biter. Takk for tips.

  SvarSlett
 2. Har denne liggende bakerst i skapet.
  Har ikke prøvd den en eneste gang på de tre åene den har vært i hus.
  Kankje på tide å finne den fram:)
  Takk for tipset.

  SvarSlett
 3. ser veldig fin ut, kunne vært kjenkt å ha

  SvarSlett
 4. Oi..dette var jo et supert tips. Jeg bruker mye tid på kutting, så her skal det løpes og kjøpes i morgen den dag! Takk for tipset;-))
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 5. Denne er helt super, og en av mine mest brukte verktøy på kjøkkenet :)
  Liker salaten småhakket, og dette gjør jobben på no-time!
  Og det sy sier om soppen er også et godt poeng! Små biter gjør underverker på kresne ganer, den fungerer på sambo ihvertfall ;)

  SvarSlett
 6. utrolig så mange duppeditter som finnes! Med unntak av løk vet æ ikkje helt om æ treng den.. Men en unnskyldning for å dra innom Claes Ohlsson må man jo ha..koster ikke noe å ta en titt..;-)

  SvarSlett
 7. Jeg har en sånn en og bruker den masse;)

  SvarSlett