fredag 10. august 2012

Potetsalat, trening og høstforsett


Jeg har sjelden drevet med nyttårsforsett, men nå innser jeg at jeg har laget meg et høstforsett ... Mye sklir litt ut i sommerferien, så nå vil jeg ta noen grep både her og der!

Hvordan lyder dette:
 • Jeg skal drikke mer vann
 • Jeg skal trene 3-4 ganger i uken
 • Jeg skal planlegge middager for en uke av gangen
Jeg er ganske sikker på at disse forsettene er overkommelige, men jeg må ta meg selv i nakken og ha fokus!
I juli fikk jeg en impuls: etter at barna hadde lagt seg tok jeg på meg joggeskoene og løp (og gikk) en runde på 45 minutter. Sikkert ikke så uvanlig for mange - men dette var første gang på maaaange år at jeg faktisk løp! Det var vel derfor mye av runden foregikk i gange i stedet for i joggetempo, he he.
Da jeg var i England gjentok jeg impulsen - hele tre ganger var jeg ute og løp, den siste runden la jeg til og med inn lette styrkeøvelser underveis. Eureka, selv jeg kan få det til!

Mandag denne uken trente jeg 1/2 time kondisjon og 1/2 time styrke på treningssenteret, tirsdag satt jeg barna i tvillingvognen (som de for øvrig egentlig har vokst fra) og gikk til barnehagen - god trening å skyve 60 kilo et par kilometer! I kvld håper jeg å gjenta joggerunden, så da har jeg lagt inn 3 økter denne uken. :)


Dagens oppskrift er POTETSALAT. Laget på impuls - med godt resultat!

1 pose nypoteter (eller amandine)
1 håndfull sorte oliven
1 håndfull grønne oliven
1 rødløk
1 pakke fetaost
1 pakke cherry- eller plommetomater
Fersk basilikum
Olivenolje
Balsamicoeddik


Kok potetene, la dem dampe seg tørre.
Skjær opp løken i tynne skiver.

Jeg 'marinerte' løken først - mens potetene kokte. Jeg blandet like deler olje og eddik og la løkskivene i blandingen. Jeg er ganske sikker på at det gjorde susen - såfremt løk i det hele tatt er egnet til å trekke til seg annen smak... Hvis ikke, lever jeg uansett godt i troen på at jeg var lur! ;)

Del tomater og oliven i to, del opp fetaost (hvis den er hel), del potetene til passende biter. Bland alle ingrediensene, legg på basilikumbladenme til sist.

Veldig godt til grillmat - eller annen mat - og fremdeles god dagen etter så du kan ta den med i matboksen!

God helg!
♥ Marianne

PS: Jeg kommer tilbake til middagsukeplanen senere - når jeg får laget den! ;)

4 kommentarer:

 1. Høres deilig ut! Jeg liker slike potetsalater uten rømme/majones. Gode forsetter du har laget deg. Lykke til og god høst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet at du liker slike salater - jeg lærte jo å lage den av deg i fjor! :-) Det har bare blitt litt egen vri etter hvert.

   Slett
  2. Ha, ha! Den har du jammen videreforedlet, Marianne! Skal helt klart prøve din variant også.
   Ha en herlig dag!

   Slett
 2. Lykke til, det klarer du :)

  Potetsalaten så kjempegod ut, må absolutt prøves!

  SvarSlett