onsdag 6. juli 2011

Panert fisk

Jeg har en 'greie' mot fiskepinner - har aldri kjøpt det og er fornøyd med å ikke ha det i hus. Spiste det da jeg var liten, men det var ofte tørt og langt fra godt.

Guttene (og andre barn) synes derimot at panert og sprøstekt mat er kjempegodt, så da måtte jeg hive meg ut i det og lære meg å panere fisk selv.

Du verden, så GRISETE! :)
Jeg startet med 4-5 spiseskjeer med mel i en pose, og hadde også oppi 2 ts salt og 1/2 ts pepper. Så la jeg oppi torskefileter (gourmet torsk fra Findus, tint) og ristet godt. Simsalabim - all fisken er dekket med mel og krydder.
Så kommer den grisete delen: filetene skal vendes først i sammenvispet egg, deretter i brødrasp/griljermel. jeg lager dette selv - skjærer skalkene fra hjemmebakt brød i terninger og tørker så vi alltid har til fuglemat, dette blir også brukt til smuler. 2 minutter i kjøkkenmaskin, supert resultat!
Her har jeg brukt to egg, vipet raskt sammen med en gaffel.
Det er nesten synd du ikke ser fingrene mine på bildene - de var litt innsmurt i mel og egg og smuler... Etter et par ganger fant jeg ut at det beste er å bare bruke én hånd til dette - da har du en hånd som er ren og klar til å trøste barn/ta telefonen/et eller annet viktig. :)

Varm olje i stekepannen (medium til sterk varme - jeg bruker 7 på min 1-9-koketopp), og stek fisken gyllen på begge sider.

Se hva jeg fikk til - og så første gangen da gitt! Klarer jeg, klarer du!

God middag!
♥ Marianne

PS: Her skulle jeg vel sagt at «restene går i matboksene til lunsj i morgen», men selv jeg innser at ikke ALT kan pakkes i boksene! :)

1 kommentar:

  1. her spiser vi kjøpte fiskepinner innimellom vi. men hjemmelaget er absolutt best! det funker forresten veldig bra med laks også!!!

    SvarSlett