fredag 8. mars 2013

Litt grove pizzasnurrer

Vi har laget (litt) grove pizzasnurrer - disse er kjempegode til lunsj, i matpakken eller på tur. De kan godt fryses, ta dem opp dagen før de skal spises så tiner de i kjøleskapet.








PIZZASNURRER
32 stykker

Pizzadeig:
6 dl sammalt hvete, grov
10 dl hvetemel
50 g gjær
6 dl vann
125 g smør
1 ts salt
2 ts oregano
1 ts hvitløk

Bland det tørre i en bolle. Smelt smøret, tilsett vannet, varm til ca. 37 grader. Løs opp gjæren i væsken. Hell væsken opp i det tørre, elt deigen. Settes til heving i 30 minutter.

Fyll:
800 g kjøttdeig
5 dl pizzasaus (jeg brukte hjemmelaget - oppskrift kommer senere)
Ca. 250 g hvitost

Stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk sterk varme, så steker du (fremfor å koke). Bland i pizzasausen. Stek gjerne litt løk sammen med kjøttdeigen hvis du vil.



Del deigen i to. Kjevle ut hver del til et rektangel, fordel halvparten av fyllet. Jeg drysset også litt av osten inni. Rull sammen, del hver halvpart  i 16 biter. Legg på stekeplate, dryss over osten. Settes til etterheving i ca. 30 minutter.


Stekes i ovnen i 15 minutter på 230 grader.


Mmmmm - kjempegodt! Prøv du også, da vel!

Ha en super dag!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar