fredag 14. desember 2012

Grove scones med rosiner

Har du lyst på noe godt til frokost eller lunsj i helgen? Da burde du lage scones!

Scones er raskt å lage - og veldig godt! De smaker aller best nystekt, gjerne med smør og syltetøy på.

Disse sconesene ble veldig gode, og passe søte enda det ikke er sukker i deigen. Sødmen kommer fra rosinene.

Til cirka 18 scones brukte jeg:

4 dl siktet speltmel (du kan bytte spelt med vanlig hvetemel)
2 dl grovmalt spelt
1 dl store havregryn
1 ts salt
4 ts bakepulver
4 ss rosiner (ca 25-30 g)
1 1/2 dl melk
2 1/2 dl tyrkisk youghurt

Bland alt det tørre godt. Ha i yoghurt og melk, bland alt godt.

Du kan sette sconesene i muffinsformer som jeg har gjort her (husk å smøre formene), eller i 'klumper' på stekeplaten.

Stekes på 225 grader i ca 20 minutter.
Supergodt - og raskt! Du burde prøve! ;)

God helg!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar