Tips til matpakken

Lurer du på hva du kan putte i matboksen for å variere litt?
Her er et utvalg av hva jeg bruker:
  • Minimais
  • Små kjøttboller
  • Puffet ris
  • Valnøtter
  • Agurk
  • Pasta
  • Baby bel ost
  • Eplebåter
  • Gulrot
  • Kalkunpølse/falukorv
  • Tørket aprikos
  • Tørket banan
  • Små grissini
  • Minigrissini
  • Paranøtter
  • Sylteagurk
  • Kokt egg
  • Cherrytomater
  • Oliven
  • Rosiner
  • Kiwi
  • Gresskarfrø
  • Rugfras eller havrefras (Rugfras er mye sunnere - bare sjekk esken!)
  • Appelsin
  • Druer
  • Skorper eller annet tørket brød
Ikke på bildet, men som jeg også bruker:
  • Paprika
  • Stangselleri
  • Ananasbiter
  • Grov kavring
  • Ostestaver (av Norvegia)
  • Ostesnacks (stekt/smeltet hvitost)
  • Riskaker
  • Svisker
  • Figurer eller biter med fiskepudding eller -kaker
Frukt- og grønnsaksbiter kan tres på spyd med hell - barna synes det er stas med mat på pinne. Små kakeformer til å lage figurer er også populært.

Se hva du har i skap og skuffer, hold øynene oppe når du er i butikken: kanskje du finner noe «smått og godt» - gjerne noe med lang holdbarhet. Med litt utvalg i skuffer og kjøleskap kreves det ikke noe særlig ekstra tid å lage mer varierte matpakker.

Fortell gjerne hva du bruker. :)

Lykke til!
♥ Marianne

8 kommentarer:

  1. Kjempebra, vil nok teste ut etpar tips selv! :-) Et godt tips jeg bruker til mind atter på 2 1/2, fullkorn polarbrød med litt oppskjært skinkebiter, ketchup, løk & ost - inn i ovnen litt. Superpizza til lunsj for de små! :-) og veldig populært! Klem Camilla

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt tips, Camilla, det må jeg prøve en dag. :-)

      Slett
  2. Det er på tide å kvitte seg med kjøttpålegg fra butikk (slik som kalkunpølse). Køttpålegg, uansett om det er kylling eller rødt kjøtt, magert eller fett, er ALLTID tilsatt natriumnitritt E250, og øker dermed risiko for kreft, selv i små mengder (i motsetning til rødt kjøtt, der øvre grense er 500 gram per uke). Helsedirektoratets kostholdsråd nr.sju sier bl.a.:
    “Inntak av bearbeidede kjøttprodukter som er røkt, saltet eller konservert med nitrat eller nitritt bør begrenses.”
    “WCRF (World Cancer Research Fund) anbefaler derimot at bearbeidede kjøttprodukter bør unngås.”

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      Takk for innlegg. Det skal vanskelig gjøres å unngå E250 i maten vår. Jeg tror på moderasjon, fremfor total avholdenhet.

      Dag Viljen Poleszynski (forsker, ernæringsfysiolog) har sagt dette om folks skepsis til E250 Natriumnitritt og E251 Natriumnitrat.
      «- Nitritt og nitrat er relativt uproblematisk for mennesker som får nok vitamin C og E, fordi slike antioksidanter hindrer dannelsen av kreftframkallende nitrosaminer. For folk som har dårlig kosthold, er derimot slike stoffer en helsetrussel.»

      Man finner sikkert mange vinklinger og synspunkter på dette. Jeg velger å følge helsedirektoratets anmodning om å begrense inntaket - dvs moderasjon.

      «Alt med måte» er et godt, gammelt ordtak som kan brukes om så mangt! :)

      Mvh Marianne

      Slett
  3. Hvor finner du de fine små spyd/pinne?

    SvarSlett
  4. Så mange fine tips, nå blir det litt mer fristende for barna og spise matpakken, og morsomere for ho mor å smøre matpakkene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Cecilie. Bloggen er til for å inspirere andre, så det er hyggelig å høre at jeg «når frem».
      Hilsen Marianne

      Slett