mandag 5. desember 2011

Konfekt

Her er oppskriften jeg bruker for å lage konfekt - den er superenkel:


1 del mørk sjokolade (70%)
1 del valnøtter
1 del kokosfett


Her har jeg brukt 200 gram av hver.

Hakk nøttene.


Smelt fett og sjokolade over svak–middels varme. Hell nøttene i blandingen.

Fyll i muffinsformer. Jeg fylte hver med en spiseskje med konfekt-masse.

Settes i kjøleskap til det stivner. Må også oppbevares i kjøleskap helt frem til de skal spises, siden kokosfettet har så lavt smeltepunkt.

Ha en super mandag!
♥ Marianne

10 kommentarer:

 1. Hjemmelaget konfekt hører julen til!
  God mandag :O)

  SvarSlett
 2. Hei, du viser oss så mye fin og artig mat og tilbereding. Så da jeg fant en morsom matside på nettet, så tenkte jeg på deg. Kanskje du kan synes noen av bildene der er litt uvanlige. Særlig reinsdyr-cupcakes nå i disse juletider. Link:

  http://cutestfood.com/?fp_type=news

  SvarSlett
 3. Dette ser veldig godt ut men kan man bruke noe annet enn kokosfett/delfiafett?

  SvarSlett
 4. Hei Siv
  Jeg vet ikke om noe substitutt, men jeg tenker at du kanskje kan droppe fettet hvis du ikke vil bruke det - smelt sjokolade og fyll på med hakkede nøtter, eventuelt rosiner eller tranebær. Fyll i former og avkjøl.
  ♥ Marianne

  SvarSlett
 5. Ser Godt Ut! Nam:)
  Så fin julekalender du har under her! -og masse kjekke ting å gjøre inni:))
  Ha en fortsatt fin julemåned!
  Klem fra mæ

  SvarSlett
 6. Da skal jeg prøve det. Ingen her som er så glad i kokos/delfiafett. Prøvde en gang å lage sånne puffaris kaker med delfiafett og da var det ingen som spiste det. Men så prøvde jeg å lage de uten fett og da ble de spist:)

  SvarSlett