onsdag 23. november 2011

Barnebursdag og bursdagsbøker

Minstemann har fylt tre år, og vi har feiret med både små og store.

Vi pyntet huset med masse ballonger (vi har kompressor - det hjalp!), og så sydde jeg masse vimpler som ble hengt opp på kryss og tvers. Jeg tenkte at vimplene er greie å ha for selskaper senere også, både inne og ute. :)


På matfronten hadde vi to varianter, en for barnebursdag og en for familieselskapet.
Barnebursdag:
 • Småpølser og kjøttboller på spyd, makaroni
 • Muffins (fra pakke denne gangen)
 • Godterikake (gulrotkake med masse godteri som pynt)For enkelhets skyld kjøpte jeg ferdigmiks til muffinsene. De var enkle å lage, det var grei størrelse på selve muffinsene, litt morsomt med spiselige bilder som pynt - men barna likte dem ikke noe særlig. Da hjelper det ikke at det er enkelt.

Jeg deler ikke ut godteposer til gjestene, det synes jeg er en uting. I stedet lagde vi godterikake, så alle gjestene fikk spist litt godis før de dro hjem. Her er kaken rett etter at bursdagsbarnet hadde blåst ut lysene.
Kaken er en saftig gulrotkake med glasur av kremost. Bursdagsbarnet ønsket selv at den skulle være rosa.


Familieselskap - mye mat, mange gjester (28!!):
 • Kyllingnuggets (oppskrift her)
 • Tom kha kyllingsuppe (thai, litt sterk),
 • Penang (mild thai-rett med kylling og rød karri)
 • Kyllingvinger
 • Ris
 • Salat
 • Resten av godterikaken fra barneselskapet
 • Yogurtkake
 • Fruktspyd

Yogurtkaken er sukkerbrød smurt med syltetøy (kirsebær) og med fyll laget av yogurt, pisket krem og gelatin. Marsipanlokk og -pynt.

Fruktspyd med to typer melon, druer og bringebær. Spydene er stukket ned i en halv melon:
Jeg hadde litt ekstra glasur til denne kaken, så da barna hadde spist det de orket i barneselskapet, tok jeg av det som var igjen av godteri og sparte kaken til dagen etter. Den var da renskåret og hadde fått litt glasur på 'snittflaten'. I familieselskapet ble det dynget på med mer godis på toppen.
Jeg har brukt to bøker som oppslagsverk, og er kjempefornøyd med den ene og misfornøyd med den andre.

Boken 'bursdagskaker' er kjempefin å bruke, den forklarer godt fremgangsmåter (men har kanskje ikke så enkle oppskrifter som den hevder selv). Kakene ble gode, det var fra denne boken jeg hentet oppskriften til godterikaken.

Jeg har kjøpt «Bursdagsboken» på Nille, og gledet meg til å få masse tips og ideer. Jeg ble kjempeskuffet - i alle fall over oppskiftsdelen!
Jeg har Freias konditorhefter fra før (du kan laste ned disse her) - og det kan virke som om forfatteren har tatt de aller fleste ideene sine direkte fra Freia.
Forfatteren har også nevnt en del leker, men uten å anbefale i forhold til alder. Jeg får inntrykk av at alt i boken er sammenrasket fra andre, og det gir meg en litt flau smak i munnen. Jeg liker ikke det som er en kopi, akkurat.
Trenger du tips til bursdager anbefaler jeg å styre unna denne, du finner vel så bra ting på nettet og hos Freia.


Ha en flott dag!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar