onsdag 29. august 2012

Fråtsetid!
Nå bugner diskene i butikkene av friske, flotte grønnsaker, frukt og bær. Jeg synes det er vanskelig å begrense meg når jeg handler, det er så mye jeg blir fristet av.   :)

Stikkord for gode matpakker er variasjon. For å klare å få i seg fem porsjoner med frukt og grønt i løpet av en dag burde man ha det inkludert i alle dagens måltider. Jo flere farger på det du spiser, desto bedre.

Barna mine er kjempeglad i «liten» mat, snackspaprika, snacksagurk, minimais, sukkererter, knaskegulrøtter, bær, druer, plommer – kort sagt alt som er lite allerede, og som ikke trengs å deles opp. Og tenk så raskt det er å inkludere dette i en matpakke!

Fyll matboksen med godsakene, eller legg ved frukt i små bokser ved siden av brødskiven. Sender du med en liten boks med dip til grønnsakene piffer du lunsjen opp enda et hakk.

De velkjente «Fem om dagen» gjelder for alle, men visste du at porsjonene beregnes i forhold til hvor stor man er? En tommelfingerregel er at én porsjon frukt/grønnsak/bær er det man selv kan holde i en hånd. Og så teller visst ikke poteten lenger som én av de fem, den kommer i tillegg.


Sunn og variert mat gir barn og voksne energi gjennom hele dagen, og gir økt konsentrasjon og yteevne.


God lunsj!


♥ Marianne
PS: Husk å bli med på Bunnpris' store matpakkekonkurranse - du kan vinne et gavekort på kr 2500!1 kommentar:

  1. nammnamm! Ja, det er myyyyye godt i butikken nå altså :D NYT!

    SvarSlett