mandag 6. august 2012

Blandingsmat

God mandag!
Etter 11 flotte og innholdsrike dager i England er det godt å komme hjem til norsk mat igjen!

Jeg har spennende dager fremover, for nå skal jeg samarbeide med en matvarekjede om – ja visst – matpakker i noen uker. Det gleder jeg meg til! Mer informasjon om dette kommer senere i uken, det lover jeg. :)

Dagens frokostboks til en sulten pjokk inneholder
 • Falukorv kalkun
 • Ostestaver
 • Agurk
 • Paprika
 • Minifras
 • Rosiner
 • En skorpe med ost og snackspaprika
 • Lefse med smøreost, kokt skinke og paprika
Ha en super dag!
♥ Marianne

5 kommentarer:

 1. Hei, har ei jente på to år som ikke vil spise agurk, paprika, salat osv.. Hun har fått tilbytt det ved vær middag og av og til frokost, men hun plukker det bare av eller lar være og spise det. Tips?:-) Mvh Maria

  SvarSlett
 2. Hei Maria
  Jeg skjønner frustrasjonen din - det er ikke enkelt å få i barna mat alltid. ;)
  Mine barn liker suppe, så jeg får i dem masse grønnsaker på den måten. Koker sammen det jeg har, og bruker stavmikser til slutt. Da ser de ikke hva som er i suppen.
  En annen variant som fungerer her i huset er spaghettisaus med mye grønnsaker i, se dette innlegget: http://www.matpakkebloggen.no/2011/09/spagettisaus-pa-slump.html

  Ellers merker jeg at mat som er trædd på pinne oftere blir spist enn mat som presenteres mer 'vanlig', og guttene spiser stjerneformet agurk (stukket ut med liten kakeform) fortere enn vanlige agurkstaver eller -skiver.

  Jeg tror du gjør lurt i å tilby datteren din grønnsaker, det burde du fortsette med. En dag kan det være hun vil smake allikevel. Jeg ble mast på for å spise opp maten min som barn, så jeg er veldig opptatt av ikke å gjøre det overfor mine egne gutter. De får tilbud om mat, svarer de ja er det flott, er det nei er det ok. Men jeg spør alltid om de vil ha - i håp om at de en dag vil ha allikevel.

  Kanskje hun får lyst tidligere hvis hun får være med å tilberede maten - har du små kakeformer kan hun jo lage hjerte- og stjerneagurker selv.

  Enhver alder sin sjarm, sies det - men jaggu har de sine utfordringer også. Lykke til!

  ♥ Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for utfyllende og fint svar. Stå på vidre du også, fantastisk blogg du har:-)

   <3 M

   Slett
 3. Takk for fantastisk fine bokser i posten!!
  De er allerede tatt i bruk, i barnehagen,
  og flere legger merke til dem :)
  Takk også for alle gode tips her inne!
  //Tina

  SvarSlett
 4. For en flott blogg, takk for gode tips! Hvor har du kjøpt den fine matboksen? Leter veldig etter bokser med flere rom :)

  SvarSlett