mandag 21. februar 2011

Smørbrødkake

Det er kanskje ikke veldig lurt å innby til festlunsj og så lage noe jeg aldri har prøvd før, men det gjorde jeg altså. Jeg lagde to smørbrødkaker, og det var både morsomt å lage og det falt i gjestenes smak.

Den ene ble fylt med sjømat, den andre med kalkunskinke og ost.

Baking er ikke blant mine sterke siden, så jeg valgte å kjøpe to formstekte brød i stedet for å bake egne. Baker du eget brød kan du for eksempel bake i en rund form, da blir resultatet enda mer kake-likt. :)

Jeg tok bilder underveis i prosessen, så her kan du se hvordan jeg gjorde det:

Jeg startet med å 'renskjære' brødene (ok - én loff og et grovere brød), skar av all skorpe og så delte jeg begge i tre lag/skiver.
Disse skivene ble smurt med philadelphia creem cheese, vanlig for sjømat-kaken og med hvitløk i den med kalkun.

Så la jeg på et tykt lag med Skagensalat, en avocado i tynne skiver og masse håndpillede reker på det nederste laget av loffen.


På lag nummer to startet jeg også med Skagensalat, og fortsatte med kokt egg i skiver og krepsehaler.

Det øverste laget ble smurt med kremost på undersiden før jeg la alle lagene sammen, pakket inn i aluminiumsfolie og la i kjøleskapet i lett press (skjærefjøl på toppen) for at det skulle 'sette seg'.


Kalkun-kaken fikk som sagt kremost med hvitløk først, så et lag med kalkunskinke, agurker og asparges.
Det neste laget fikk norvegia-skiver og kalkunpastrami, og bladpersille. Også her la jeg sammen, pakket i folie og la i press i kjøleskapet en liten stund.

Jeg hadde søkt rundt på nettet før jeg lagde denne maten, for å finne oppskrifter og fremgangsmåter. Plukket litt informasjon her og litt der og endte opp med mine helt egne varianter. I min runde på nettet fant jeg et sted som skrev at man kunne stivpiske crème fraîche - så det måtte jeg prøve. Det gikk veldig greit, og det var supert å smøre på utsiden av 'kakene' før jeg pyntet.
Sjømatkaken ble pyntet med ruccola-blader, reker, krepsehaler, kokt egg og sort lodderogn.
Kalkunkaken ble pyntet med bladpersille, små tomater, kalkunpastrami, asparges og agurk.
Og som sagt: de ble kjempegode, begge to!

Restene gikk i matboksen til mannen dagen etter!

Ønsker deg en flott dag!
♥ Marianne

5 kommentarer:

 1. Mmmmm Nam! disse såg gode ut!!
  Ha ei strålende uke videre:)
  Go klem fra mæ

  SvarSlett
 2. Wow, dette så godt ut.
  Jeg kan faktisk huske fra min barndom, at det var populært med smørbrødkaker. Men jeg likte det ikke.
  I dag hadde det gått ned på høykant. Og du satte meg virkelig på en idé her.
  Takk skal du ha !

  SvarSlett
 3. Dette så jo kjempe godt ut :)
  Er forresten suuuuper fornøyd med lunch boksene jeg bestillte :) Har et lite innlegg med de i dag :)

  Ha en flott uke:)
  Klem Tina

  SvarSlett
 4. hvor mange personer holdt disse til? Syns det så veldig godt ut!Tror jeg må prøve det! :)

  SvarSlett
 5. Liss Waldenstrøm29. april 2011 kl. 22:47

  Laget smørbrødkake med reker i dag, etter ide fra deg, og det var kjempegodt :)
  Familien var storfornøyd når det var middagen, sammen med en ostekake med laks jeg også måtte prøve.

  SvarSlett