onsdag 16. februar 2011

Eggesalat

En gang vi hadde vikar i kantinen på jobben ble det laget en knallgod eggesalat (eggehakk), og jeg var så heldig å få hemmeligheten bak den gode smaken: cottage cheese! Jeg har laget denne eggesalaten mange ganger siden, så nå tenkte jeg å dele oppskriften med deg. Nok en gang lager jeg mat på slump (mengdemessig) - her har jeg brukt
 • 2 hardkokte egg (10 minutter), hakkes
 • 2 store toppede ss med cottage cheese
 • 1 laaang tyt med majones ...
Røres forsiktig sammen med gaffel (eller annet egnet redskap), smakes til med salt og pepper.
Jeg hadde paprika på toppen av min - som her er klar til å puttes i matboksen. Med så klinete pålegg er det godt å ha kjølebagen å bære boksen i, da er jeg rimelig sikker på at boksen holdes vannrett. :)


Et tips for å hakke egget raskt er å bruke eggedeleren to ganger - først vanlig vei og så snu egget 90 grader og dele på nytt (på tvers av forrige deling). Smækk - smækk - ferdig!
Ønsker deg en god dag!
♥ Marianne

6 kommentarer:

 1. Ooooooo, dette så godt ut. Takk! :)

  SvarSlett
 2. MMMM dette må jeg prøve. Jeg har vansligvis laget eggesalat med masjones og en splæsj rømme og salt og pepper. Denne er jo litt magrere også.. Tusen takk for at du deler =D
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 3. Takk for tipset! :)
  Har aldri prøvd med cottage cheese i eggesalat.
  Spennende!
  God kveld!

  SvarSlett
 4. Har ikke prøvd med cottage cheese før, men jeg hakker litt sylteagurker, og har litt av saften til disse i tillegg - det blir godt.

  SvarSlett
 5. Bruker egg, majones, mais og løk jeg, det er også godt :0) Neste gang skal jeg prøve din oppskrift :0)

  SvarSlett
 6. Elisabeth sitt forslag skal (også) prøves :)

  Gnatt gnatt!

  SvarSlett