Guttene (og andre barn) synes derimot at panert og sprøstekt mat er kjempegodt, så da måtte jeg hive meg ut i det og lære meg å panere fisk selv.
Du verden, så GRISETE! :)
Jeg startet med 4-5 spiseskjeer med mel i en pose, og hadde også oppi 2 ts salt og 1/2 ts pepper. Så la jeg oppi torskefileter (gourmet torsk fra Findus, tint) og ristet godt. Simsalabim - all fisken er dekket med mel og krydder.
Så kommer den grisete delen: filetene skal vendes først i sammenvispet egg, deretter i brødrasp/griljermel. jeg lager dette selv - skjærer skalkene fra hjemmebakt brød i terninger og tørker så vi alltid har til fuglemat, dette blir også brukt til smuler. 2 minutter i kjøkkenmaskin, supert resultat!
Her har jeg brukt to egg, vipet raskt sammen med en gaffel.
Det er nesten synd du ikke ser fingrene mine på bildene - de var litt innsmurt i mel og egg og smuler... Etter et par ganger fant jeg ut at det beste er å bare bruke én hånd til dette - da har du en hånd som er ren og klar til å trøste barn/ta telefonen/et eller annet viktig. :)
Varm olje i stekepannen (medium til sterk varme - jeg bruker 7 på min 1-9-koketopp), og stek fisken gyllen på begge sider.
Se hva jeg fikk til - og så første gangen da gitt! Klarer jeg, klarer du!
God middag!
♥ Marianne
PS: Her skulle jeg vel sagt at «restene går i matboksene til lunsj i morgen», men selv jeg innser at ikke ALT kan pakkes i boksene! :)
her spiser vi kjøpte fiskepinner innimellom vi. men hjemmelaget er absolutt best! det funker forresten veldig bra med laks også!!!
SvarSlett