mandag 18. februar 2013

Lunsjomelett

Har du litt ekstra tid en dag du vil ha noe godt til lunsj, anbefaler jeg omelett! Med noen egg og litt småtteri i kjøleskapet er det raskt å lage dette, og det smaker gjerne litt ekstra godt med varm lunsj. Har du ikke mulighet til å lage dette til lunsj kan du steke omeletten kvelden i forveien og ta med i matboksen. En liten runde i en mikrobølgeovn kan gi lit varme, men omelett er også godt kaldt.
Til 1 person:

2 egg
2 ss vann
Salt og pepper
Sopp
Løk
Skinke
Revet ost
Litt olje til steking

Pisk lett sammen egg, vann og krydder.
Kutt opp løk og sopp, stek i litt rapsolje til løken er blank og soppen har fått litt farge.

I «skikkelige» omeletter skal bare eggeblandingen stekes, og så legger man fyllet på toppen. Her har jeg jukset og stekt sopp og løk først. Om det fremdeles kalles omelett (eller eggehakk) er jeg usikker på, men det påvirker ikke smaken! :)

Uansett - hell eggeblandingen over løk og sopp, la dette steke til overflaten er nesten stivnet. Legg over skinkebiter og litt revet ost, brett omeletten sammen på midten. Løft over på en tallerken.

 
Server gjerne sammen med en grønn salat og godt brød.
 
Ha en fin dag!
♥ Marianne

1 kommentar:

  1. Hei Marianne,

    ang eggehakk; ifølge farmor var det egg som var kokt i 7min, og deretter hakket opp i små biter. Og med gressløk blandet inn.
    Men, det kan jo bare ha vært hennes egen bruk av ordet ;)

    Ellen

    SvarSlett