mandag 17. juni 2013

En egen blogg om restemat!

I dag vil jeg dele et inspirerende nettsted med dere igjen, du finner «SPIS OPP MATEN DIN» på restemat.no.


Bloggen handler om å lage skikkelig god mat av det du har til overs i skap og kjøleskap, noe som vil gi deg bedre råd, bedre samvittighet og utrolig mange gode måltider. Restemat er undervurdert, skriver fru Lou, som er bloggeier.

På bloggen gir hun tips til hva du kan lage av avskjær, hvordan bruke gamle grønnsaker, tryll litt med rester av kaker, lag enkel kraft – kort sagt masse nyttig.

Hun skriver på bloggen at vi hvert år kaster minst 330.000 tonn fullt spiselig mat her i landet. Rundt 40 prosent av husholdningsavfallet er mat, og mer enn halvparten av dette er fullt spiselig når det går i bøtta. Derfor startet hun bloggen.

Fru Lou er en skikkelig matnerd. Ingen matsnobb, og heller ikke kokk, men opptatt av god mat (lese om, lage, spise). I hverdagen hennes handler matlagingen om å få god, sunn og miljøvennlig mat på bordet i løpet av en halvtime. En utfordring hun sjelden lykkes helt med, skriver hun. Jeg bor i verdens triveligste småby ved Oslofjorden, er gift og har tre gutter under skolealder. Til daglig jobber jeg som informasjonsrådgiver innenfor kulturfeltet. 

Om bloggen og oppskriftene sier hun at oppskriftene stort sett er veldig enkle, og kan lages med ingredienser fra en middels stor matbutikk.

Ta en tur innom henne du også, da vel!
♥ Marianne

1 kommentar:

 1. Ohhhh så spennende !!
  Ja denne bloggen kommer jeg garantert til å følge.
  Tusen takk for at du delte !!!
  Ha ei fantastisk uke
  Klem fra Siv

  SvarSlett