Makrellen er her! Det er lite annet som kan konkurrere med den når det kommer til sommermiddager her i huset! Her er min oppskrift på stekt makrell med rømmesaus og agurksalat.
Start med agurksalaten, det er best om den lages minst en halvtime i forveien.
AGURKSALAT:
1 slangeagurk
Lake:
1/2 dl eddik (du kan også bruke sitronsaft eller epleeddik)
1 dl vann
1 ss sukker
1/2 ts salt
litt malt, hvit pepper
1 ss persille
(Jeg har hørt at det er godt med en knivspiss med tørrsennep oppi, men det har jeg ikke prøvd selv - eller smakt).
Bland ingrediensene til laken godt, det blir best hvis sukkeret og saltet løses helt opp før agurken has i. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker mandolin, har du ikke dette er ostehøvel et godt alternativ. Legg agurkskivene i laken, sett gjerne kjølig til det skal spises.
STEKT MAKRELL:
3-4 makrell (Hos oss med 2 voksne og 2 barn er 3 nok)
4 ss mel
2 ts salt
1 ts pepper
Skjær ut fiskefiletene.
Bland salt og pepper med melet, legg det i en dyp tallerken. Vend filetene i melblandingen.Stek makrellfiletene i smør i middels varm panne, cirka to minutter på hver side. Steker du skinnsiden sist vil ikke filetene 'vri' seg.
Ta filetene ut av pannen når du er ferdig uten å helle ut smøret og det som er i pannen - for det skal kokes ut med rømme til saus.
RØMMESAUS:
1 ss mel
1 beger rømme (eller crème fraîche)
Noen ss melk
Strø melet i pannen, ha i rømmen. Kok opp under omrøring, spe eventuelt med litt melk til du får den konsistensen du ønsker.
Serveres med nypoteter.
Kjempegodt!
♥ Marianne
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar