mandag 27. mai 2013

Tentamensmatboks

Husets tenåring har mattetentamen i dag, og da er det viktig med riktig mat i boksen!

Hvorfor skriver jeg «riktig mat»? Fordi maten vi spiser har en effekt på blodsukkeret vårt, og gjennom det en effekt på overskudd og energi.

Matboksen inneholder to hjemmebakte grovbrødskiver med kyllingpålegg
og ost, minigrissini, paprika, agurkskiver og skiver av kalkunpølse.
Blodsukker er et mål for mengden glukose i blodet, og dette påvirkes av både måltidsrytmen din - og hva du spiser. Et jevnt blodsukker er gunstig! Hjernecellene kan bare bruke glukose som energikilde og er avhengige av jevn tilførsel fra blodet. (kilde: melk.no)

Vi skiller mellom «raske» og «langsomme karbohydrater». «Raske karbohydrater» gir rask blodsukkerøkning, med påfølgende brått fall. Slike finner du for eksempel i saft, brus, godteri og matvarer tilsatt sukker. «Langsomme karbohydrater» gir derimot stabilt blodsukker. Du finner dem blant annet i grovt brød og grønnsaker. Da kan du kanskje tenke deg hvorfor dagens matboks ble som den ble til henne som skal sitte i fem timer med tentamen? :)

Ved å tilføre kroppen «drivstoff» hver 3.-4. time får du en jevn og godmåltidsrytme. Det er viktig for både konsentrasjon, prestasjon, helse og velvære. Du bedre konsentrasjonsevne, mindre sultfølelse, økt forbrenning, mer overskudd og bedre humør, mindre lagring av fettvev og mer stabilt blodsukker.

Hva med deg, hvor ofte spiser du?

♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar