tirsdag 8. oktober 2013

Gjeddekaker på høstferie

Vi er ferdige med vår høstferie, vi hadde fem herlige dager på hytta. Været var nydelig, solen varmet skikkelig og det var herlig å være ute. Jeg fikk padlet litt, guttene prøvde seg også i kajakken, men mest av alt liker de å fiske. Og enda så sent det er på året fikk junior både gjedde og abbor på kroken.

Jeg er veldig glad i gjedde, og spiser den som regel bare filetert og stekt (og surret i fløte), men denne gangen ville jeg prøve noe nytt. Fant frem svigermors gamle oppskriftsbok og endte opp med å lage gjeddekaker med stavmikser... Stavmikseren på hytta har riktignok en hakkeenhet man kan koble til, ellers tror jeg ikke det hadde gått.
 

Vil du prøve å lage gjeddekaker er dette en god oppskrift:

ca 700 g gjeddefilet
2 ts salt
1/2 ts muskatnøtt
2 ss potetmel
75 g smeltet, avkjølt smør
4 dl fløtemelk (dette sto i oppskriften, jeg brukte matfløte)
1 egg

Fisken ble finkuttet og kjørt i stavmikseren sammen med de andre ingrediensene. Jeg malte fisken litt grov, og det ga skikkelige gode kaker.
Stek en prøvekake for å sjekke krydringen. Form kaker med en skje og hånden din - stekes i middels varm stekepanne.
Vi spiste råstekte poteter og grønn salat til dette.


Og de kakene som ble igjen ble spist kalde til frokost dagen etter. :)

Ha en flott dag!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar