tirsdag 20. september 2011

Spagettisaus på slump

Når jeg lager ting fra bunnen av blir det ofte til at jeg lager litt på slump - alt ettersom hva jeg har i kjøleskapet. Spaghettisausen min blir ganske lik fra gang til gang, fordi jeg som regel har de fleste ingrediensene 'på lager'.
  • God olje (raps eller oliven)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stilk selleri
  • 1 gulrot
  • 1 paprika
  • 1 boks tomater
  • 1 boks tomatpuré
  • 1 buljongterning (grønnsaks)
  • Crème fraîche
  • Krydder etter ønsker
  • Salt og pepper
  • 400-500 g kjøttdeig (kyllingkjøttdeig er også godt)
Denne gangen hadde jeg noe sopp liggende også, og når de blir finkuttet i alligatoren opptrer de inkongnito i maten - uoppdaget av skarpe gutteøyne ... :)
Jeg finkutter grønnsakene, og surrer dem blanke i oljen.
Kjøttet blir stekt i en panne ved siden av.
Så rører jeg ut buljongterningen i 1/2 dl kokende vann, blander i grønnsakene sammen med tomatene og pureen, tilsetter kjøttet, crème fraîche og krydder, og så lar jeg det småputre mens jeg koker pasta.
Du kan også vente med å tilsette kjøttet - lar du grønnsakssausen småkoke i 20 minutter får du en mye fyldigere smak enn om du koker kortere enn 10 minutter.
En annen variant er å droppe kjøttet - sausen smaker veldig godt da også.

God tirsdag til deg!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar