- God olje (raps eller oliven)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stilk selleri
- 1 gulrot
- 1 paprika
- 1 boks tomater
- 1 boks tomatpuré
- 1 buljongterning (grønnsaks)
- Crème fraîche
- Krydder etter ønsker
- Salt og pepper
- 400-500 g kjøttdeig (kyllingkjøttdeig er også godt)
Jeg finkutter grønnsakene, og surrer dem blanke i oljen.
Kjøttet blir stekt i en panne ved siden av.
Så rører jeg ut buljongterningen i 1/2 dl kokende vann, blander i grønnsakene sammen med tomatene og pureen, tilsetter kjøttet, crème fraîche og krydder, og så lar jeg det småputre mens jeg koker pasta.
Du kan også vente med å tilsette kjøttet - lar du grønnsakssausen småkoke i 20 minutter får du en mye fyldigere smak enn om du koker kortere enn 10 minutter.
En annen variant er å droppe kjøttet - sausen smaker veldig godt da også.
God tirsdag til deg!
♥ Marianne
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar