fredag 30. september 2011

Frokostbokser

I dag ville guttene spise frokost i barnehagen, så da fikk de med seg litt av hvert de kunne plukke i.
Ganske like bokser, eneste forskjellen er at minsten fikk med et kokt egg (som ser ut som en bil, he he) og junior fikk egen boks med «hjemmemekka» yoghurt. Tyrkisk yoghurt blandet med sukrin og vaniljepulver.
Ellers inneholder boksene:
 • Rugfras
 • Mini-grissini
 • Agurkskiver og skiver av falukorv (kalkun)
 • Eplebåter (dyppet i sitronvann så de ikke blir brune)
 • Rosiner
 • Aprikos
 • Frøkjeks (Fiberknas)
Ha en super dag!
♥ Marianne

7 kommentarer:

 1. Veldig inspirerende!! Ha en fin dag =)

  SvarSlett
 2. Frøkjeks? Det må du blogge litt om, ser ut som noe jr ville like;-) Flotte matpakker, mye varierende. Klem

  SvarSlett
 3. Nam! Lekre matpakker -ble nok misunnelse fra de andre!:)
  Go klem, T

  SvarSlett
 4. Hei!

  Lurer på en ting. Har ei venninne som også bruker tyrkisk yoghurt, som hun blander litt rosiner, syltetøy og havregryn i. Hun sa hun bruker den yoghurten pga sukkerinnholdet, og da er mitt spm: Blir det så mye sunnere enn annen yoghurt når man må søte den selv fordi den er så sur...?

  SvarSlett
 5. Hei Mayen og 'anonym' - beklager sent svar angående frøkjeks og tyrkisk yoghurt. :)

  Frøkjeksen ble kjøpt på helsekosten - og guttene sendte dem i retur ... Ingen høydare for dem, med andre ord. De er OK i smak, men jeg tror de vil gjøre seg bedre med noe pålegg/smøreost eller no' fremfor å spise dem som de er.

  Yoghurten er som annen naturell yoghurt hva smaken angår, men den har høyere fettinhold.

  Jeg anser at mitt kosthold er på et moderat-karbo-nivå, dvs at jeg selv spiser rundt 70-90 g karbohydrater per dag, mens familien kan velge pasta og ris i tillegg.

  Jeg kjøper tyrkisk yoghurt pga fettinnholdet, og så 'sper jeg på' med sukrin og friske (tinte frosne) bær for å gjøre smaken bedre.

  De lærde kan sikkert strides om hvorvidt dette er sunnere eller mindre sunt enn ferdig smaksatt yoghurt, jeg har en tro på at sukrin er bedre enn vanlig hvitt sukker, at friske bær er bedre enn tilsatte bær som (kanskje) er behandlet, og at fettet i denne yoghurten er blant de 'gode' fettkildene.

  Jeg tenker at alle må få gjøre det de tror på og synes er godt - og så viser det seg sikkert etter hvert (som med alt annet) at teoriene i dag er heeeelt avlegs etter hvert og at de blir motbevist og torpedert ... :)

  Jeg lever etter prinsippene 'alt med måte' og 'bruk sunn fornuft', og synes selv jeg har kommet langt med det!

  ♥ Marianne

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg lurer på hvordan du klarer å få det kokte egget til å se ut som en bil?? Blir veldig glad for svar:) -Ann Helen

  SvarSlett
 7. Hei Ann Helen
  Jeg har brukt en form til egget for å få det slik, se innlegget om «Eggende moro» så ser du hvordan. http://www.matpakkebloggen.no/2011/12/eggende-moro.html
  Hilsen Marianne

  SvarSlett