onsdag 5. oktober 2011

«Club sandwich» à la Sakkalo

Jeg har lagd Club sandwich mange ganger. Da vi skulle servere det sist, slo jeg opp på nettet for 'originaloppskriften'. Den var ikke heeelt lik min, nei, så jeg ga blaffen og lagde det jeg pleier. Gjestene og mannen skrøt, så da tenker jeg det er bra nok!
Masseproduksjon krever litt - her kan du se kjøkkenbordet i oppstartsfasen. Jeg lagde både Club sandwich og tunfisksmørbrød (oppskrift her).
Jeg startet med å riste alle brødskivene, steke bacon og kyllingbryst. Kyllingbrystet ble delt i skiver.
Deretter smurte jeg skive nr 1 og 3 med frokostsalat, og skive nr 2 med sennep.
 Så la jeg ridderost og bacon på skive nr 1, stekt kyllingbryst på skive nr 2 og avocado på skive nr 3. Her ville jeg vanligvis også ha lagt på tomat, men det ble servert ved siden av denne gangen.
Legg de tre skivene oppå hverandre (skive tre snus og legges med 'smørsiden' ned mot skive to).
Jeg festet skivene sammen med coctailpinner før jeg delte dem i trekanter.
og voilà - det er servert!

For ordens skyld: her er det Wikipedia skriver om Club sandwich:
En club sandwich, også kalt clubhouse sandwich, er en sandwich med to lag pålegg mellom tre brødskiver. De skjæres vanligvis ut i trekanter, som halvdeler eller fjerdedeler av skivene, og holdes sammen med hjelp av en pinne.
Pommes frites, chips, coleslaw eller potetsalat kan plasseres på eller ved siden av sandwichen.
Ingredienser for en tradisjonell club sandwich er kalkun, bacon, salat, og tomater. Ost og/eller majones er vanlige tillegg til disse. Sandwichen blir oftest servert på ristet brød, men uristet brød kan også anvendes, avhengig av hva kunden og restauranten foretrekker.
Bacon erstattes iblant med skinke og kalkun erstattes iblant med kylling. En bit sylteagurk og/eller garnityr som persille forekommer ofte.


Ha en god dag!
♥ Marianne

1 kommentar:

  1. Oj dette ser godt ut! Jeg får vann i munnen, men blir svett ved tanken på så mye jobb! Virker mer lettvint å lage middag, eller? Mange fine ideer bare ved å se på bildene hvertfall!

    SvarSlett