fredag 14. oktober 2011

Helgekos: Panna cotta med appelsin (lavkarbo)

Vi har hatt middagsgjester, og valgte å avslutte måltidet med Panna cotta til dessert. Fant en fin oppskrift på mineoppskrifter.no. Panna cotta er superenkelt å lage - og når det i tillegg kan lages uten alt for mange karbohydrater  er det knallbra!

Til 4 porsjoner trenger du:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang
150 g sukrin (kan ev reduseres noe hvis du vil ha det mindre søtt)
5 plater gelatin

Garnityr:
1 appelsin
1 vanhiljestang
2 ss sukrin
2 ss vann

Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i bløt kaldt vann. Del vaniljestangen, skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene oppi en kjele sammen med fløte, melk og sukrin. Kok forsiktig i fem minutter.

Ta de bløtlagte gelatinplatene opp fra vannet, kryst dem ('vri opp') og la dem så 'smelte' i melk- og fløteblandingen. Ta ut vaniljestangen, og hell blandingen i dessertskåler (eller vinglass som jeg har gjort). Jeg synes det enkleste er å helle alt i en mugge eller litermål før jeg heller videre i skåler. Da søler jeg mindre. :)

Sett skålene kjølig - gjerne i tre-fire timer.

Skrell appelsinen med kniv slik at det tynne skallet i båtene blir fjernet, fjern steiner, skjær fileter av appelsinbåtene (dvs skjær ut båtene på innsiden av det tynne skallet/hinnen).
Kok en lake av sukker, vann og vaniljefrø. Legg appelsinbåter i skålene, hell laken over. Settes kjølig frem til servering.

Prøv du også - kjempegodt!

God helg!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar