torsdag 30. august 2012

Ta en banan!

Foto: Frukt.no
Bananen er en genial oppfinnelse, egentlig – har du tenkt på det? :)
 
Den er god, mettende, næringrik – og kommer ferdig innpakket så den er enkel å ta med seg. Spis den sammen med frokosten eller lunsjen, som dessert etter middag, rett før du skal trene - eller rett etterpå - eller når du bare er litt sulten.
 
Vil du krysse av for én av fem og dagen og samtidig få et kjapt mellommåltid som holder deg mett en stund? Ta en banan! Den inneholder sunne karbohydrater og store mengder kalium som er bra for blodtrykket ditt.
 
 
Du kan dele opp bananen i gode ’spise-biter’ og sende med i matpakken, da helst i en tett boks. Alternativt sender du med hele bananen.
 
Vil du gjøre litt stas på noen eller gi deg selv litt ekstra godt kan du kanskje lage en enkel banan-smoothie en dag. Bruk for eksempel:
 • Litt ananas eller appelsin hvis du har
 • 2,5 dl cultura jordbær
Bruk stavmikser eller blender til å blande godt. Vil du ha en tynnere konsistens på smoothien kan du tilsette litt melk eller juice.
 
Vet du hvordan du vurderer bananene før du kjøper? Banan skal være hel, uten sprekker, mørke flekker eller andre skader i skallet, skriver Frukt.no. Når du først har dem i hus bør bananene oppbevares i romtemperatur – de kan fort bli stygge i kjøleskapet.
 
Det er viktig for barn og voksne å ha jevn måltidsrytme. Det får du hvis du spiser frokost, lunsj, middag, kveldsmat – og et mellommåltid (eller to). En banan kan være et godt mellommåltid.
 
Jeg hopper av og til over måltider, men når jeg leser at en jevn og god måltidsrytme gir deg:
Foto: Frukt.no
 • Bedre konsentrasjonsevne
 • Mindre sultfølelse
 • Økt forbrenning
 • Mer overskudd og bedre humør
 • Mindre lagring av fettvev
 • Stabilt blodsukker
 
 ... skjønner jo selv jeg at det er lurt å spise litt hyppigere. :)
 
 
 
Har du kreative forslag til bruk av banan i matpakken?
 
Ha en god dag!
 
 
♥ Marianne


PS: Husk å bli med på Bunnpris' store matpakkekonkurranse - du kan vinne et gavekort på kr 2500!

2 kommentarer:

 1. Har ingen gode forslag til bananan i matpakken, men min sønn er liker godt banan på skiven. Har ikke prøvd det i matpakken ennå, for jeg ser for meg at de vil bli veldig brune..

  SvarSlett
 2. Har du bananen hel, år det bare greit. Eller om du deler den i to, da lager den en hinne. Går fint, gjort det mange ganger :)

  SvarSlett