lørdag 27. oktober 2012

Elgpiroger og litt trøbbel i hverdagen

Etter flere uker med litt uheldige hendelser satser jeg på at verden igjen er et lysere sted! J
Men alle først: tusen, tusen takk til alle dere som stemte på meg i forbindelse med Hellstrøms hjemmekokkelaug! Jeg er takknemlig og rørt over all støtten jeg fikk! Nå endte jeg på 39. plass så jeg gikk ikke videre, men når jeg ser at det var mer enn 400 påmeldte synes jeg plasseringen var flott allikevel!

Tilbake til en litt trøblete hverdag:
En morgen jeg skulle hente noe i kjøleskapet sto jeg plutselig med døren i hånden (nesten, da), siden det øverste hengselet hadde knekt rett av! Litt skremmende, det der. Fikk servicemann allerede dagen etter, og skifte av hengselet gikk på garantien.
Så merket vi at fryseskapet ikke var så frossent lenger – vi fikk det ikke kaldere enn 14 minusgrader. Ny servicemann ble tilkalt – og han kunne fortelle meg at den delen som var ødelagt ikke ble produsert lenger, så vi må kjøpe helt nytt skap! ÆÆÆÆÆ!

Ved forrige uvær forsto jeg fort at taket vårt ikke er så tett som jeg trodde – det begynte å dryppe vann på soverommet. Nå venter jeg på blikkenslager som kan sikre taket før vinteren.
Fjerde saken gjelder internett – vi har ikke hatt nett i noen uker nå. Eller jo, men kun noen sporadiske minutter i ny og ne, og det har vært slitsomt. Nå har vi byttet fra ADSL til VDSL og håper dette er både raskere og mer stabilt. Så snart Telenor får det på track, da - de skal også sende en servicemann snart som skal fikse linjene.

Da skjønner du kanskje at det har vært litt styr her!
Men i dag har det vært en nydelig dag, vi har feiret minstemanns fireårsdag , og jeg vil dele min oppskrift på elgpiroger med deg!

Denne gangen tok jeg en rask løsning og prøvde ferdig pizzadeig fra Tine, den som heter «nå» og som er til en langpanne. Familiepizzabunn med fullkorn og spelt. Veldig enkelt, men litt klønete på slutten når jeg måtte ’pakke’ deigen igjen for å kjevle til de siste pirogene.

FYLL

400 g malt elgkjøtt
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 liten purre
½ paprika
2 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
Litt provencekrydder hvis du vil
Tomatpuré
Revet ost
Olje til steking
Egg til pensling
Hvitløkspulver

Finkutt løk, purre og paprika, surr dette i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og elgkjøttet, stek til kjøttet er ferdig. Krydre, smak til under veis til du blir fornøyd. Ta det av platen, bland i revet ost.

Kjevle ut deigen til 6 sirkler (ca 20 cm i diameter). Smør tomatpuré utover deigene (ikke de ytterste 2 cm). Fordel fyllet på den ene halvparten av sirklene. Fukt kanten på innsiden, brett deigen sammen til en halvmåne over fyllet, press kanten sammen med en gaffel.

Pensle pirogene med sammenvispet egg, dryss over hvitløkspulver.

Stekes midt i ovnen på 220 °C i 10-12 minutter.

Pirogene er gode til middag med en salat ved siden av, i nisteboksen på jobb eller skole, eller i sekken hvis du skal ut på tur. De kan også fryses – ta opp kvelden før de skal spises så de rekker å tine i kjøleskapet.

Fortsatt god helg!

♥ Marianne

1 kommentar:

  1. MMM.. nå vet jeg hva jeg skal lage i dag. Da har jeg lunsj på jobb hele uken. Tusen takk for inspirasjon :-)

    SvarSlett