tirsdag 2. oktober 2012

Flere matboksbøker

Høsten er tiden for nyutgivelser av bøker, og boken «I boks: den lille matpakkeboka» er den tredje i rekken av matrelaterte bøker jeg har lest siden skolestart.

Dette er, som boken lunsjboks, en inspirasjonsbok om å lage gode og varierte matpakker, og den er skrevet av Susanne Kaluza. Bildene er tatt av Agnete Brun.

Boken er delt inn i seksjoner – for egg, fisk, kjøtt, rester og spesielle anledninger. I tillegg tar forfatteren for seg smart oppbevaring og lure variasjonsmuligheter, og kosthold, ernæring og gode matvaner, alt laget med tanke på norske barns ganer og vaner.

Boken er fargerik og har mengder av flotte fotografier – både av glade barn og selvfølgelig av innholdet i matboksene.

Det er nesten 50 forslag til innhold i matboksen, og forlagene er snedig inndelt i forhold til korn, protein og grønt – og forslag til hva noen av delene eventuelt kan byttes til. Lurt å få muligheten til å lage egne varianter etter at du får inspirasjon fra et bilde, synes jeg.

En annen flott ting er at hun tar for seg bruk av restemat – det er slike ideer jeg liker og er enig i.

Så hvis du vil ha enda flere ideer og innspill til matboksen din kan du kjøpe denne boken. Den er utgitt på press forlag og fås kjøpt i bokhandelen eller i de fleste nettbokhandlere.


Ha en super dag!


♥ MariannePS: Husk å gi meg din stemme i konkurransen for å bli med i Hjemmekokklauget i dag også: http://delta.jernia.no/konkurranse/post/55/marianne-reinskou-granerud

2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg lurte på hva det var som skjedde med Bunnpris sin matpakke konkurranse?

  SvarSlett
 2. Hei
  Bidragene ble tatt imot t.o.m. 25/10, og nå skal vi snart avgjøre hvem vinneren ble.
  Eget innlegg kommer. :)
  Hilsen Marianne

  SvarSlett