onsdag 4. september 2013

Ispinneformer man trenger - og ikke trenger

Sånn på tampen av sesongen er det fremdeles godt med en is i ny og ne, og jeg liker å fryse selv av og til.
Da jeg var liten hadde vi ispinneformer fra Tupperware, og jeg var såre fornøyd med frossen, gul saft.

Nå lager jeg litt mer 'avanserte' ispinner til barna mine, smoothie-is. Når vi lager smoothie lager jeg litt ekstra som jeg fyller i formene.
Jeg har hatt den til venstre (lys blå) fra Rice i et par år, og har ikke vært fornøyd. Hvorfor?

Formene bør skylles i varmt vann for å 'slippe' isen - ellers må de stå ute i romtemperatur en stund før ispinnene løsner fra formen. For å få til det med formen fra Rice må jeg ta ut hele greia, med fire former. Jeg har bare to barn. Ser du problemet?

Formene til høyre fant jeg på Ikea i går, det er flott at det er 6 i pakken og hver enkelt av dem kan tas ut separat. Og så kostet den bare 19,- kroner for 6 former. :)
Hipp hurra, nå blir Rice-formen sendt på loppemarked og Ikeaformene skal tas i bruk i stedet for.

Bruker du ispinneformer, og er du fornøyd med dem du har?

♥ Marianne

6 kommentarer:

 1. Jeg sendt også Rive ispinneformene på loppemarked nå, de var ikke så praktiske!

  SvarSlett
 2. Dårlig gjort å sende de på loppis, da må jo noen andre plages med dem videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. He he - man kan jo ikke kaste noe som er brukbart. Kanskje den blir kjøpt av en firebarnsmor?

   Slett
 3. Jeg har tupperware. Kan legge en og en is i frysen uten at det drypper ut av dem. Praktisk i en liten fyseskuff. MEN prisen er jo så som så da ;)

  SvarSlett
 4. Har de gamle fra Tupperware som singelfryses og settes i holder slik som de fra IKEA. De er helt perfekte, men etter over 30 år er de litt slitt, så nye fra IKEA var en god ide ;o) Har hatt samme problem som du med andre typer æ har kjøpt, og de fant veien til loppis!

  SvarSlett
 5. Har også de fra Ikea - to sett. De er supre. Og alle unger som kommer på besøk og skal få is, velger alltid en hjemmelaget is, det være seg smoothie eller saftis. Er visst ikke så vanllig i alle hjem, dette, nei! :-)
  Takk for mye fin inspirasjon!

  SvarSlett