søndag 16. januar 2011

Frokostpannekake

Jeg har i grunnen aldri reflektert over sammensetninger i maten eller hva som påvirker hva - jeg har bare laget og spist mat som er av den forholdsvise sunne arten. Nå har jeg begynt å søke rundt på nett og har kjøpt noen bøker, jeg 'leker' litt med supermat og lærer stadig mer om ernæring - og det er jo bra!

I dag startet vi dagen med en skikkelig proteinbombe - tykk frokostpannekake. Jeg har nemlig lest at proteiner gir en god start på dagen. :)

Her går det litt på slump i forhold til innholdet i pannekaken, mye kan endres av mengder uten at resultatet blir noe dårligere. Men jeg brukte i alle fall:

4 egg
1/2 beger Cottage cheese
1 toppet ss kokos
1 toppet ss mel (jeg brukte bokhvete)
1 ss brunt sukker
2 ss rapsolje
1 klype salt

Dette kjørte jeg i stavmikseren for å fjerne klumpene fra Cottage cheesen. Stekte på middels varme i stekepanne, snudde kaken når oversiden var helt stivnet (har vært utålmodig også - det går ikke så bra).

Delte opp i 'kakestykker' og serverte med honning eller blåbærsyltetøy. Mmmmm - kjempegodt!

Jeg lagde stor porsjon slik at vi kunne bruke restene i matboksene i morgen.
Trodde jeg.
Det ble tomt ...

God søndag!
♥ Marianne

3 kommentarer:

 1. Den skal jeg jammen prøve.
  Hørtes veldig godt ut.

  SvarSlett
 2. Hei Marianne. Jeg har nettopp hatt en testuke med forskjellige frokoster og blodsukkerstigninger i forbindelse med disse frokostene. Litt interessant å se på. Du finner innlegg om det ikke så langt ned på bloggen min. Masse fine matpakker du lager - jeg blir inspirert :-)

  SvarSlett
 3. Gosh såå lekkert, de vil jeg også prøve;-)
  Klem Elin

  SvarSlett