fredag 18. mars 2011

Ostesnacks

I den tidligere omtalte oppskriftsboksen min har jeg hatt en oppskrift på ostesnacks liggende i flere år - i påvente av at jeg skal prøve den. Jeg er nemlig veldig glad i ost, både vanlig og i smeltet form.

Oppskriften jeg hadde navnte blant annet at man måtte være særs forsiktig når dette ble laget i stekeovnen, slik at ikke noe ble brent. Æææ - komplisert - kanskje derfor jeg ikke har prøvd?
Men se hva jeg har laget nå - på 3 minutter i mikroovnen:
Fant flere steder på nettet som beskrev hvordan man kan lage snacks i mikroen, på kortere tid og uten risiko for å brenne. Knallmoro, kjempeenkelt - og veldig, veldig godt!

Prøv du også:
Taffelost tomat skjæres i skiver (et par millimeter eller no'), legges på bakepapir (ikke matpapir) i mikroen og kjøres på full guffe i rundt 3 minutter. Er overflaten tørr er de ferdige, ellers prøver du i 20-30 sekunder igjen for å se om det hjelper. Taffelosten flyter ikke ut, så du kan godt stikke ut figurer av skivene hvis du vil.

Du kan også bruke Norvegia - lag sukkerbitstore terninger som du legger på bakepapir, her hos oss var 2 minutter nok for dette (800w). Denne osten flyter mye ut, kan ikke formes og må ha god plass mellom bitene.

Hvis du prøver å lage dette blir jeg glad for tilbakemeldinger på hvordan det gikk og om du har hatt hell med andre ostevarianter!

God helg!
♥ Marianne

3 kommentarer:

 1. Dette må jeg teste, og dermed er taffelost også på handlelappen for helgen :)

  Hilsen Liss.

  SvarSlett
 2. HAr ikke mikrobølgeovn, går det bra i vanlig ovn mon tro? Nina:)

  SvarSlett
 3. Har du testet dette med å legge Norvegia-bitene i pepperkakeformer... kanskje de flyter ut i formene?

  SvarSlett