onsdag 28. november 2012

Utprøving av muffinsmiks

Jeg synes det er vanskelig å bake muffins (har sikkert ikke en god oppskrift) så jeg tyr til ferdigmikser. Jeg vet jo at det ikke er veldig bra, men det er så innmari enkelt ... Mens jeg skriver dette har jeg funnet en test av kakemikser på klikk.no - den kan du lese her hvis du vil.

Jeg har prøvd tre forskjellige muffinsmikser (og de fikk skremmende lave poengsummer i testen) - her kan du lese hva jeg og barna synes om dem.

Felles for alle tre typene er at de er enkle å lage, tilsett vann/olje og pulver og -svipp- er røren ferdig ... :)
OLE BRUMM-MUFFINS
Disse serverte vi i barnebursdag. Barna synes det var kult med spiselige bilder som pynt. Melispynten ellers var ikke veldig stas, synes jeg.

Og det som trakk mest ned: ingen av barna spiste opp muffinsene sine. Tror ikke de er veldig gode da.
Terningkast 2BUTTERSCOTCH CUPCAKES
I neste barnebursdag prøvde vi en ny miks, og denne var jeg spent på i forhold til barna. Dette var kaker som falt i smak - både hos barn og voksne. ;)
Jeg var litt skeptisk i forhold til glasuren - synes ofte at det kommer for lite glasur i slike pakker, men her var det mer enn nok.
Terningkast 5
JORDBÆRCUPCAKES
I den siste barnebursdagen ville junior ha jordbærcupcakes, så da lagde vi det.
Klok av erfaring valgte jeg å bruke egne former i stedet for de som kom i pakken, jeg har små silikonformer. Dette ga meg 20 cupcakes. Igjen var det rikelig med glasur selv med så mange kaker, og det er bra. Glasuren var litt blass så jeg brukte rosa matfarge for å få litt mer liv i glasuren.
Jordbærsmaken er litt syntetisk og glasuren er fryktelig søt - men barna gomlet og var glade.
Terningkast 4
Har du en god oppskrift på muffins (og topping) så send meg den gjerne eller legg ut under her - etter å ha lest testen på Klikk har jeg ikke veldig lyst til å bruke muffinsmix igjen!

Ha en super dag!
♥ Marianne

5 kommentarer:

 1. Hei
  Legger ved en link til bloggen min. Hadde et innlegg ang muffins. Denne er superenkel og er absolutt de beste muffinsene jeg har klart å få til. (så lang i hvert fall :-))Dette er den jeg bruker i mine barnebursdager. Og andre anledninger jeg vil overraske ungene.
  http://regnbuefabrikken.blogspot.no/2012/11/muffins-dette-er-den-beste.html

  SvarSlett
 2. Og du - tusen takk for all inspirasjon du gir!!

  SvarSlett
 3. hei
  Legger igjen en link til mine cupcakes og muffinsoppskrifter pa bloggen min http://bakemestersnipp.blogspot.com.es/search/label/Cupcakes%2Fmuffins
  Her skulle du finne noen oppskrifter for enhver smak og disse er provd ut og funker. Og om du ikke vil ha topping pa gar jo det bra ogsa- Pakkemuffins kan aldri bli det samme. Pip gjerne ifra deg om du prover om hvordan det gikk. Lykke til
  Og takk for fin blogg
  Helene

  SvarSlett
 4. Ingredienser til muffins:
  250 gram meierismør
  4 dl sukker
  4 store egg
  2 dl melk
  6 dl hvetemel
  3 ts bakepulver
  1 ts vaniljeessens

  Fremgangsmåte:
  - Pisk smøret mykt, og ha i sukkeret og pisk igjen til det blir en luftig smørkrem
  - Pisk inn et egg av gangen, og pisk godt mellom hvert egg
  - Pisk så inn vaniljeessensen
  - Sikt sammen mel og bakepulver, og tilsett dette vekselsvis med melken
  - Sett papirformer i ett muffinsbrett, og fordel deigen i formene til de er cirka 3/4 fulle
  - Stekes på 175 grader i 20-25 minutter (sjekk de underveis, jeg lot de bare stå 15 min)

  SvarSlett
 5. Hei,
  Kjempe fin blogg du har! Her var det mange gode matpakke tips, flott med ny inspirasjon. Er selv ganske så interessert i at barna skal få sunn og variert mat, så dette var en blogg etter min smak :-)
  Angående muffins så har jeg en favoritt, nemlig bananmuffins med havregryn. De er veldig saftige og kjempefine å sende med i matpakken :-)) Oppskrift kan du finne på bloggen min: http://markablogg.blogspot.no/2012/12/supre-tur-muffins.html
  Ha en fin dag,
  Monica

  SvarSlett