onsdag 16. oktober 2013

Grove horn med ost og skinke

Mannen min baker det meste av det brødet vi spiser her i huset - oppskriften finner du her.
Oppskriften rekker til tre brød, men sist han bakte ba jeg om å få en tredjedel av deigen til å lage horn med, dvs deig til ett brød.

Jeg delte deigen i to og kjevlet ut leiver på ca 30 cm. Disse delte jeg i 8, og så la jeg på ost og skinke.
Rullet dem sammen (fra den brede enden) og lot dem heve i ca 20 minutter (brødene i 40).
Ovnen ble satt på 220 grader (varmluftsovn), hornene ble penslet med melk og fikk et dryss med sesamfrø på seg før de ble satt i ovnen sammen med brødene.
Etter 20 minutter var hornene klare - og kjempegode!

Jeg hadde tenkt at de skulle fryses ned til matpakker senere, men halvparten ble spist til kveldsmat samme kvelden så det ble bare 8 til fryseren.... Guttene var superfornøyde - og hornene ble veldig gode.

Prøv du også, da vel!

Ha en fin dag!
♥ Marianne

2 kommentarer: