onsdag 20. april 2011

Frokostlapper

Nå i påsken er det hyggelig å kose seg litt ekstra, så vi spiste frokostlapper i dag morges.
– IKKE ta på lappene ennå, mamma skal ta bilde først.
... Halloooooooooooooooo???

Det er bare å innse: Jeg har IKKE kustus!

Her er oppskriften:
4 egg
1-2 ts honning (eller sukker)
1/5 ts salt
2 dl havregryn
200 g grovbakstmel (eller bland fint og grovt hvetemel)
1 ts bakepulver
1/2 dl rapsolje (du kan også bruke solsikke- eller soyaolje)
2 dl cottage cheese
3 dl cultura, yoghurt naturell eller melk

Rør sammen alle ingrediensene til en glatt røre. Det kan lønne seg å kjøre cottage cheese (eller hele røren om du vil) i en blender eller bruke stavmikser på det dersom du vil ha bort absolutt alle klumpene. La røren hvile i 20 minutter.

Stekes i stekepanne (eller vaffeljern, eller takke) på litt over middelas varme til de er gylne. Bruker du teflonpanne trenger du ikke bruke fett til stekingen. Serveres med syltetøy, gjerne rømme også - eller med noe annet du liker!
Dette egner seg også godt til et lite etter-skolen-måltid - eller du kan (selvfølgelig) sende med rester i matboksen! :)

Ønsker deg en god skjærtorsdag i morgen - selv bor jeg et sted dagen kalles SKJÆL-torsdag. Gjett om vi skal fråtse i blåskjell i morgen!

♥ Marianne

1 kommentar:

  1. Nam Nam!
    Ha en fin uke videre! Go klem, T

    SvarSlett