fredag 5. desember 2014

Voksenlunsj

Det skal så lite til for å «løfte» maten - litt pynt, litt grønt - da ser det så delikat ut og jeg koser meg skikkelig!
 
Her har jeg Ryvita knekkebrød med cottage cheese, røkelaks, avokado og spirer. Deilig!
 
Ha en flott dag!
♥ Marianne 

fredag 31. oktober 2014

Happy Halloween!

Jeg har alltid trodd at det er så vanskelig å skjære ut gresskar, men opplevde at DET ikke stemte!

Utstyrt med skarpe kniver i forskjellige størrelser - og sprittusj til å tegne opp mønsteret med - gikk dette nesten som en lek!

Har du lyst til å prøve, men er litt usikker? Sjekk instruksjoner på YouTube - der finnes det masse!
Lykke til!

Ha en fin dag!
♥ Marianne

lørdag 25. oktober 2014

Psykedelisk gelé og annen mat i barnebursdag

Vi har feiret barnebursdag, og da ble denne psykedeliske geleen til.

Jeg hadde kjøpt ferdig eplegelé som ble kuttet i terninger, og så lagde jeg sitrongelé etter oppskrift på pakken.
Den gule geleen ble helt i formen, og da den hadde romtemperatur la jeg oppi de grønne terningene.
Setter i kjøleskapet for å stivne ferdig. Morsom? Det synes i alle fall jeg og bursdagsbarnet. :)

I tillegg lagde jeg sjørøverskip-kake etter mal og oppskrift fra Freias hjemmekonditori.


 Jeg synes det er moro å servere noe annet enn pølser i bursdag, så denne gangen ble det pita-pizzaer. Veldig enkelt å lage - pitabrød med pizzasaus (eller tomatpuré) og ost. Alle likte disse!


 Og på tampen kan jeg jo skryte av en annen kake jeg var med på å lage.


Dette er til en fireårsdag, og bursdagsbarnet ble svært fornøyd! Jeg printet ut en strektegning av Hello Kitty fra nettet, la denne over en langpannekake og skar ut. Kaken er dekket med marshmallow fondant, grisete å lage men veldig pen på. :)

Ha en flott dag!
♥ Marianne

tirsdag 7. oktober 2014

Grillet paprika

Det er fremdeles dager det er hyggelig å grille - selv om vi spiser maten innendørs. :)
Jeg grillet søt paprika forleden, og det ble veldig godt.
Legg paprikaene rett på grillen og la dem ligge til de blir svarte.
 Da er det veldig enkelt å dra av skinnet. Husk å fjerne frøene inni også.
 Hakkes opp og serveres som tilbehør til middagsmaten.
Har du avsluttet grillsesongen?

Ha en fin dag!
♥ Marianne

fredag 22. august 2014

To skolebarn - og plommeslang!

Tenk - nå er begge guttene skolegutter! Det er nesten litt vemodig at tiden går så fort!

Veien hjem fra skolen er trygg for oss, 1,5 kilometer er overkommelig og veien er ikke veldig trafikkert.

Vi går forbi et stort tre med villplommer, grenene bugner av frukt og de bøyer seg ut over gjerdet. Det benytter vi oss av, det er nesten obligatorisk!

Da blir det plommer i guttenes matbokser - i tillegg til eple, fiskekaker, grovbrødskive, minigrissini og agurk.


Ha en flott dag!
♥ Marianne

torsdag 31. juli 2014

Bærplukking

Når man plukker over 12 liter blåbær på en time - da har man gjort en hederlig innsats synes jeg! Etter noen dager på hytta har vi masse å fylle i fryseren hjemme.

Det skal sies at vi var to voksne - og at det BUGNET av blåbær! Rensingen etterpå er ikke like morsom, men blir bedre når man også kan produktteste stadig vekk. :) Smaker du nok blåbær får du også blå tenner, det vet jeg nå.


Høstens tyttebær ble også sanket - så da er jeg mer enn fornøyd!

Ha en flott dag!
♥ Marianne

onsdag 23. juli 2014

All inclusive i Tyrkia

Vi nyter late feriedager i Tyrkia, og det er en stor glede å gå inn i spisesalen hver dag - til alle måltidene. Her er litt av det som frister oss daglig:





Fortsatt god sommer!
♥ Marianne