søndag 5. desember 2010

Sunne matpakker

Lunsj er et viktig måltid, og både barn og voksne bør spise lunsj for å øke konsentrasjonen, utholdenheten og læreevnen sin. Det er selvfølgelig også viktig at lunsjen er sunn - og dersom den er den fristende er sannsynligheten for at den blir spist mye større.
Men hvordan skal man få til alt dette?


Variasjon
Bytt på hva du sender med i matpakken. Brødskiver er godt, men kan bli ensformig i lengden. Hva med wraps, polarbrød eller knekkebrød? Eller kanskje middagsrester som kylling, omelett eller makaroni? Det er ikke noe i veien for å sende med salat i matboksen, eller kanskje suppe på termos. Litt frukt og grønt hver dag hører også med, her er også variasjonsmulighetene store.

Morsomt
Lag morsomme former ved å skjære til selv eller bruke for eksempel pepperkakeformer, bruk mat-farger og tegn på maten, bruk trepinner eller plastsverd til å tre mat innpå, legg en hyggelig hilsen eller tegning i boksen - bruk fantasien! Og hvis du lar alle bli med og smøre matpakker, får alle velge det pålegget og tilbehøret de helst vil ha i pakken sin. Og det kan jo være morsomt i seg selv!

Fristende og innbydende
Prøv å få det til å se fristende ut. Bruk for eksempel et salatblad sammen med den kokte skinken, legg agurkskiver på noen brødskiver og paprika på noen andre, eller lag fruktspyd med druer og eplebiter. Oppdelt frukt og grønnsaker er fristende - det kan også andre matvarer som er pent oppdelt være.

1 kommentar:

 1. Marianne,
  I'm trying to reply to
  your email, but it has bounced back two times today with the following error:

  The following addresses had permanent fatal errors -----

  (reason: 550-Blacklisted in dnsbl.sorbs.net (Currently Sending Spam See:)

  Is your email working?

  SvarSlett