onsdag 28. november 2012

Utprøving av muffinsmiks

Jeg synes det er vanskelig å bake muffins (har sikkert ikke en god oppskrift) så jeg tyr til ferdigmikser. Jeg vet jo at det ikke er veldig bra, men det er så innmari enkelt ... Mens jeg skriver dette har jeg funnet en test av kakemikser på klikk.no - den kan du lese her hvis du vil.

Jeg har prøvd tre forskjellige muffinsmikser (og de fikk skremmende lave poengsummer i testen) - her kan du lese hva jeg og barna synes om dem.

Felles for alle tre typene er at de er enkle å lage, tilsett vann/olje og pulver og -svipp- er røren ferdig ... :)




OLE BRUMM-MUFFINS
Disse serverte vi i barnebursdag. Barna synes det var kult med spiselige bilder som pynt. Melispynten ellers var ikke veldig stas, synes jeg.

Og det som trakk mest ned: ingen av barna spiste opp muffinsene sine. Tror ikke de er veldig gode da.
Terningkast 2



BUTTERSCOTCH CUPCAKES
I neste barnebursdag prøvde vi en ny miks, og denne var jeg spent på i forhold til barna. Dette var kaker som falt i smak - både hos barn og voksne. ;)
Jeg var litt skeptisk i forhold til glasuren - synes ofte at det kommer for lite glasur i slike pakker, men her var det mer enn nok.
Terningkast 5








JORDBÆRCUPCAKES
I den siste barnebursdagen ville junior ha jordbærcupcakes, så da lagde vi det.
Klok av erfaring valgte jeg å bruke egne former i stedet for de som kom i pakken, jeg har små silikonformer. Dette ga meg 20 cupcakes. Igjen var det rikelig med glasur selv med så mange kaker, og det er bra. Glasuren var litt blass så jeg brukte rosa matfarge for å få litt mer liv i glasuren.
Jordbærsmaken er litt syntetisk og glasuren er fryktelig søt - men barna gomlet og var glade.
Terningkast 4




Har du en god oppskrift på muffins (og topping) så send meg den gjerne eller legg ut under her - etter å ha lest testen på Klikk har jeg ikke veldig lyst til å bruke muffinsmix igjen!

Ha en super dag!
♥ Marianne

fredag 23. november 2012

Salmawrap


Mat i wraps (tortillalefse) er god mat, barnevennlig - og ofte rask å lage. Denne gangen har jeg prøvd meg på fiskewraps etter tips fra en av de andre mødrene i barnehagen.

Jeg brukte:
1 pk salma
1/2 salathode
1/2 agurk
1 liten boks med mais
1/2-1 boks kesam/rømme
1 pakke tortillalefser (fullkorn)
Sweet&sour saus

Laksen ble stekt i biter og krydret lett.
Kesamen ble blandet med den sursøte sausen (jeg brukte 1/2 boks kesam og 3-4 ss saus)
Salaten og agurken ble kuttet opp, og blandet sammen med mais - og så ble kesamsausen blandet godt inn.

Fordeles på tortillalefser, rulles godt sammen og nytes!

Dette er godt til lunsj, i matboksen - eller som en kjapp middag.

Ha en flott dag - og god helg!
♥ Marianne

onsdag 14. november 2012

Kjøkkenutstyr du ikke trenger (3)

Del 3: hvitløkskutter som ruller og kutter på én gang.

Kjøpte en morsom liten sak til å kutte hvitløk med - men den er bare morsom på avstand...

Den kutter ikke veldig godt, synes jeg, og den er tung å rulle for å få til kuttingen. Rengjøringen etterpå var heller ikke spesielt enkel.
Takke meg til vanlig kniv til denne jobben: legg flatsiden av en bred kniv ned mot et fedd hvitløk og gi knivbladet et dunk for å presse feddet flatere. Da kommer smaken bedre frem. Deretter finhakker hvitløken og har den i maten.
Presto!

Har du eksempler på utstyr du ikke trenger eller burde kjøpt?
♥ Marianne PS: jeg ber herved om unnskyldning til de i vennekretsen som fikk tilsvarende "nyttig" redskap i gave ...

mandag 12. november 2012

Enkel hjemmelunsj med rester

I dag har jeg hjemmedag, og når jeg er hjemme synes jeg det er litt stas å spise varm lunsj.
Hadde litt rester av ris og fant frem litt grønnsaker, kuttet og stekte og ble veldig fornøyd med resultatet! Denne 'rissalaten' kan sikkert spises kald i matboksen også!



Jeg brukte:
  • Kokt ris
  • Squash
  • Aubergine
  • Friske spinatblader
  • Pinjekjerner
  • Hvitløk
  • Krydder etter smak - salt, pepper
(men her tar man det man har og lager av det man liker best selv).
 Jeg startet med å kutte opp squash og auberginen i terninger, og så stekte jeg dem i noen minutter før jeg tok oppi ris, hvitløk (finhakket) og en neve pinjekjerner. Lot alt steke til det var varmt, la til sist oppi en stor neve spinat og stekte til bladene falt sammen.



 Mmmmmm - deilig! :)

Ønsker deg en super mandag!
♥ Marianne

torsdag 8. november 2012

Superrask matboks

Med litt dårlig samvittighet fordi boksen ble laget så raskt (mindre enn fem minutter), måtte jeg lage en blomst som «plaster på såret». :)
  • Paprika
  • Rugfras
  • Rosiner
  • Brødskive med leverpostei (sylteagurk i egen boks - en soyasausboks som man får med sushi take-away)
  • Brødskive med ost og ost-og-skinke-blomst
Blomsten er laget med Cacas' utstikkere.


Ha en super dag!
♥ Marianne

mandag 5. november 2012

Småtteri til frokost

God mandag!
I dag sendte jeg med dette i matboksen:
  • Epler
  • Valnøtter
  • Rosiner
  • Minimais
  • Agurk
  • Paprika
  • Cottage cheese med bittelitt syltetøy
  • En halv brødskive med leverpostei
  • Sylteagurker
Ha en flott dag!
♥ Marianne

lørdag 27. oktober 2012

Elgpiroger og litt trøbbel i hverdagen

Etter flere uker med litt uheldige hendelser satser jeg på at verden igjen er et lysere sted! J
Men alle først: tusen, tusen takk til alle dere som stemte på meg i forbindelse med Hellstrøms hjemmekokkelaug! Jeg er takknemlig og rørt over all støtten jeg fikk! Nå endte jeg på 39. plass så jeg gikk ikke videre, men når jeg ser at det var mer enn 400 påmeldte synes jeg plasseringen var flott allikevel!

Tilbake til en litt trøblete hverdag:
En morgen jeg skulle hente noe i kjøleskapet sto jeg plutselig med døren i hånden (nesten, da), siden det øverste hengselet hadde knekt rett av! Litt skremmende, det der. Fikk servicemann allerede dagen etter, og skifte av hengselet gikk på garantien.
Så merket vi at fryseskapet ikke var så frossent lenger – vi fikk det ikke kaldere enn 14 minusgrader. Ny servicemann ble tilkalt – og han kunne fortelle meg at den delen som var ødelagt ikke ble produsert lenger, så vi må kjøpe helt nytt skap! ÆÆÆÆÆ!

Ved forrige uvær forsto jeg fort at taket vårt ikke er så tett som jeg trodde – det begynte å dryppe vann på soverommet. Nå venter jeg på blikkenslager som kan sikre taket før vinteren.
Fjerde saken gjelder internett – vi har ikke hatt nett i noen uker nå. Eller jo, men kun noen sporadiske minutter i ny og ne, og det har vært slitsomt. Nå har vi byttet fra ADSL til VDSL og håper dette er både raskere og mer stabilt. Så snart Telenor får det på track, da - de skal også sende en servicemann snart som skal fikse linjene.

Da skjønner du kanskje at det har vært litt styr her!
Men i dag har det vært en nydelig dag, vi har feiret minstemanns fireårsdag , og jeg vil dele min oppskrift på elgpiroger med deg!

Denne gangen tok jeg en rask løsning og prøvde ferdig pizzadeig fra Tine, den som heter «nå» og som er til en langpanne. Familiepizzabunn med fullkorn og spelt. Veldig enkelt, men litt klønete på slutten når jeg måtte ’pakke’ deigen igjen for å kjevle til de siste pirogene.

FYLL

400 g malt elgkjøtt
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 liten purre
½ paprika
2 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
Litt provencekrydder hvis du vil
Tomatpuré
Revet ost
Olje til steking
Egg til pensling
Hvitløkspulver

Finkutt løk, purre og paprika, surr dette i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og elgkjøttet, stek til kjøttet er ferdig. Krydre, smak til under veis til du blir fornøyd. Ta det av platen, bland i revet ost.

Kjevle ut deigen til 6 sirkler (ca 20 cm i diameter). Smør tomatpuré utover deigene (ikke de ytterste 2 cm). Fordel fyllet på den ene halvparten av sirklene. Fukt kanten på innsiden, brett deigen sammen til en halvmåne over fyllet, press kanten sammen med en gaffel.

Pensle pirogene med sammenvispet egg, dryss over hvitløkspulver.

Stekes midt i ovnen på 220 °C i 10-12 minutter.

Pirogene er gode til middag med en salat ved siden av, i nisteboksen på jobb eller skole, eller i sekken hvis du skal ut på tur. De kan også fryses – ta opp kvelden før de skal spises så de rekker å tine i kjøleskapet.

Fortsatt god helg!

♥ Marianne