tirsdag 15. januar 2013

Koalamat

Det er ikke så mye som skal til for å pynte en brødskive (eller et rundstykke, som jeg har gjort her).
Her er jeg veldig inspirert av LittleFoodJunction  - så det var de som gjorde det først. :)
Et halvt rundstykke er smurt med smør, så har jeg lagt på to skiver med kalkunpålegg. Nesen er en halv oliven, ørene er agurk.

Øynene er en miks ... Jeg er jo egentlig glad i matpennene mine, men ikke på de dagene hvor jeg ikke får til å skrive. De er tydeligvis ikke spesielt egnet for å skrive på lettere fuktig mat. For å redde resultatet 'skeiet jeg ut' og la på en dråpe med grønn kakepynt-gelé for hvert øye.

Ha en super dag!
♥ Marianne

fredag 11. januar 2013

Frokostomelett



Det går en del i egg her i huset om dagen, og i dag lagde jeg omelett til frokost.
Det burde jeg egentlig lage oftere, det er raskt å lage og så smaker det veldig godt. Omeletter kan varieres i det uendelige (nesten), og er også kjempegodt å ha med i matboksen til lunsj.

Her er dagens oppskrift - til én person:

2 egg
2 ss vann
salt
1 ss revet parmesan
1-2 ss kuttet purre
1 skive spekeskinke
litt smør

Visp sammen egg, vann og salt.
Stek purren lett i litt smør før du lager omeletten, ha til side.
Bruk en liten stekepanne, den skal være så varm at det freser når du slipper smøret oppi.
Hell eggeblandingen i pannen. Dra røren inn mot midten slik at det flytende renner ut til kanten.
Når omeletten begynner å stivne drysser du over revet parmesan og purre.
Legg på en skive spekeskinke, brett omeletten sammen.

Legg forsiktig over på en tallerken.
Omelett er godt sammen med blandet salat, eller tomat og agurk (som jeg spiste), og gjerne med godt brød til. Og husk: omeletten kan like gjerne bli med i matboksen så får du en ekstra god lunsj!


God fredag!
♥ Marianne

onsdag 2. januar 2013

Minestronesuppe

Jeg lagde min egen variant av Minestronesuppe, og den er rask å lage og kjempegod!

INGREDIENSER:
1 pakke bacon (100-150 g)
1/2 squash
1 fedd hvitløk
Olivenolje
1 liter kyllingbuljong (2 terninger, 1 liter vann)
400-500 g tomat på boks
1 boks tomatbønner
150 g finstrimlet kål
Parmesan

FREMGANGSMÅTE:
Kutt bacon i små biter, squash i terninger og finhakk hvitløken. Stekes i litt olivenolje til baconet er ferdig.
Hell oppi buljongen og tomatene, kok opp.

Skyll tomatbønnene i et dørslag, la det renne av seg. Når suppen har kokt opp har du oppi bønnene og kålen, og lar dette småkoke noen minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Serveres med revet parmesan - og gjerne med annen revet hvotost hvis du ønsker. Godt brød ved siden av er også populært!

--oOo--

Dette ble mye suppe, så jeg tror den kan mette fire voksne - særlig hvis du serverer brød ved siden av.
Restene ble spist til lunsj dagen etter - har du mattermos er dette supergod mat på gufsne dager!

Ha en flott dag!
♥ Marianne

onsdag 19. desember 2012

Jule-müsli


Denne müslien har kanel og kakao i seg, og da synes jeg det smaker og lukter jul! :)


Ingredienser
1 dl solsikkefrø
1 dl grovhakkede mandler
1 dl grovhakkede valnøtter
1 dl kokosmasse
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl sesamfrø (jeg bruker både med og uten skall)
2 ss kokosolje
1 ss kanel
1 ss kakaopulver



Fremgangsmåte
1. Ha frø og grovhakkede nøtter i en langpanne og rist i ovnen, 150 grader i 20 minutter. Rør innimellom.


2. Hell blandingen i en bolle og tilsett kokosoljen mens blandingen er varm. Rør i blandingen til alt fettet er smeltet og jevnt fordelt.


3. Bland kakaopulver og kanel i en annen bolle, hell nøttene/frøene oppi og bland godt. Alternativt venter du til blandingen er noe avkjølt, heller kakao, kanel og nøtter i en plastpose og rister godt til alt er fordelt.


4. Hvis blandingen virker litt fuktig kan du ettertørke i avslått ovn med døren på gløtt. Tørrere blandinger har lengre holdbarhet.


Oppbevares på tett glass.


Kilde: «Frisk med lavkarbo - frokost og lunsj» av Hexeberg/Storaker


Ønsker deg en super uke!
♥ Marianne

fredag 14. desember 2012

Grove scones med rosiner

Har du lyst på noe godt til frokost eller lunsj i helgen? Da burde du lage scones!

Scones er raskt å lage - og veldig godt! De smaker aller best nystekt, gjerne med smør og syltetøy på.

Disse sconesene ble veldig gode, og passe søte enda det ikke er sukker i deigen. Sødmen kommer fra rosinene.

Til cirka 18 scones brukte jeg:

4 dl siktet speltmel (du kan bytte spelt med vanlig hvetemel)
2 dl grovmalt spelt
1 dl store havregryn
1 ts salt
4 ts bakepulver
4 ss rosiner (ca 25-30 g)
1 1/2 dl melk
2 1/2 dl tyrkisk youghurt

Bland alt det tørre godt. Ha i yoghurt og melk, bland alt godt.

Du kan sette sconesene i muffinsformer som jeg har gjort her (husk å smøre formene), eller i 'klumper' på stekeplaten.

Stekes på 225 grader i ca 20 minutter.
Supergodt - og raskt! Du burde prøve! ;)

God helg!
♥ Marianne

onsdag 12. desember 2012

Sykelunsj

Sykt barn hjemme må få litt ekstra morsom mat til lunsj. Alt for å få ham til å spise. :)
Og det virket - maten ble spist.

Fiskekake, agurk, gulrot - og noen festlige øyne (riktignok av noe sukkergreier) kjøpt på Rafens.

Ha en fin dag!
♥ Marianne

tirsdag 4. desember 2012

Matboks for matglede

Nå har jammen vinteren kommet hit for fullt, med 13 minusgrader kan man vel ikke si annet! Hadde vi enda hatt litt snø også ville dette vært idyllisk - men her nede ved kysten lar snøen vente på seg. I helgen var vi på julemarked overfor Hadeland, og vi kjørte inn i et vintereventyr med hvite jorder, nydelige snødekte bjerketrær og sol og blå himmel. Nydelig!

Etterpå var vi en tur på Hadeland glassverk, men siden turboprinsene hadde sittet mye i bil den dagen og ikke fått 'blåst ut' energi ble det besøket kortet ned noe i forhold til planen ... ;) Jeg fikk kjøpt to julegaver, guttene malte sine egne julekuler og vi fikk sett inne i glassblåserverkstedet - så litt fikk vi jo gjort.
 
Her er matbokser guttene fikk med seg i går, satt sammen for at de kan kose seg med maten. Matglede er viktig!
 
Boksene inneholder:
  • 1/2 banan
  • Påsmurt lefse (leverpostei på den ene, smøreost på den andre)
  • Kalkun falukorv og slangeagurk
  • En kjøttbolle (restemat fra dagen før)
  • Paprika og små biter av slangeagurk
  • Minigrissini og norvegiaost i terninger
'Gaflene' har jeg kjøpt på Rafens, en stor post med 30-40 stykker. De fleste får jeg med hjem igjen, men jeg tåler om de blir borte også.

Ønsker deg en super vinterdag!
♥ Marianne