fredag 11. mars 2011

Barnebursdag

Junior har hatt bursdag, og jeg har arrangert mitt første barneselskap. 12 barn i alderen tre til fem år - skal si det ble livlig!
De fikk servert litt av hvert - til «middagen» valgte jeg å lage spyd av små kjøttboller, pølsekuler og småpølser.
Ved siden av fikk de pita-pizzaer (pitabrød med tomatpuré, pizzakrydder og revet ost, i ovnen til osten smeltet)
Til dessert ble det frukt- og godterispyd, med 2 smil, en seigmann, melon-, drue- og bananbiter, piratmuffins og et stort sjørøverskip - sjokoladekake laget etter Freias modell.

Ansiktene på muffinsene er laget av sukkerpasta, kjøpt på Panduro. Jeg farget i lys rosa, rød, blå og grønn, kjevlet ut og pyntet så godt jeg kunne. Junior ble storfornøyd! (He he, ser nå at alle 'øyelappene' står på tvers av det de burde gjort...)
Selve pastaen synes jeg ikke var spesielt god, men mange av barna spiste hele greia. Neste gang skal jeg prøve å lage sukkerpasta selv, kanskje det smaker bedre. Jeg har litt lyst til å dekke en hel kake med dette, i stedet for marsipan. Synes det er kult når det er helt kritthvitt - eller gjennomfarget i sterke farger.
Muffinsene er små, jeg fikk kjøpt kjempefine mini-former i silikon på Søstrene Grene. Det var lurt - et par av gjestene spiste opptil flere muffins, men de fleste nøyde seg med én. Og det lå ingen halvspise muffins og slang etterpå. :)

Kameraet gikk tomt for strøm midt under selskapet, så jeg fikk ikke tatt bilder av kaken eller spydene. Men jeg har gjort noe tilsvarende før, så jeg håper det er greit med 'gamle bilder'. :)


Forskjellen på forrige gang og denne er at jeg ikke hadde bringebær - og så festet jeg alle spydene i en halv melon så det ble nesten som et piggsvin.

Ønsker deg en super dag - og helg!
♥ Marianne

7 kommentarer:

 1. Ah !! Takk for gode tips. Regner med bursdagabarnet var fornøyd !!

  Fikk matboksene i går ; lykke !!
  Gleder oss til å bruke de ..

  God helg ;D

  SvarSlett
 2. Her var det mye godt!
  Muffinsene var supre...*smiler*..
  God helg :O)

  SvarSlett
 3. mange gode idéer her!! og så stilig og!!

  SvarSlett
 4. Masse godt til bursdagsfeiringa! Kjempefine pirater da -og Sjørøverskute!

  -Minna meg om "Den Sorte Dame" som jeg malte på veggen til min første-fødde da han var rundt 4 år -og Sabeltann var den store helten:) Din såg MYE bedre ut da:)))
  Ha ei fin helg videre:)
  Klem, Tove

  SvarSlett
 5. Fine muffins og skute! Muffins er alltid populært i barnebursdagene, og enig i at små former er smart. :-)

  SvarSlett
 6. Så bra!
  Det så kjempelekkert ut.

  Jeg og datteren har begge nøtteallergi så jeg har en oppskrift på "juksemarspan" som fungerer ypperlig til slike prosjekter. vi hadde julemarsipan for første gang siden jeg kan huske og selv om morroa var å lage dem så gikk de unna!
  sånn sukkerpasta er bare gugg...

  jeg kan sende deg oppskrift hvis du vil?

  SvarSlett
 7. Kom tilfeldigvis over bloggen din, og den er jo super!!! Er ikke antianti når det gjelder sukker til barn, men dette var jo virkelig flotte alternativer som er kjempegode og ikke minst sunne! KJempeflott inspirasjon for oss andre!!

  SvarSlett