Til 4 porsjoner trenger du:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang
150 g sukrin (kan ev reduseres noe hvis du vil ha det mindre søtt)
5 plater gelatin
Garnityr:
1 appelsin
1 vanhiljestang
2 ss sukrin
2 ss vann
Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i bløt kaldt vann. Del vaniljestangen, skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene oppi en kjele sammen med fløte, melk og sukrin. Kok forsiktig i fem minutter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguWzruiF__qnnfPUgUAI_yGMohnW2thhC7ZMBIXR1NhFuXlw6811wHSfd_YlXoO-WUBU4-cnc-t2Y35w5dxc8CqutzfSXPhr5fTfBfvuU6DnicDSx4K8PvTuTqlh6RFrEFcZDzSmtqJnFt/s400/_MG_1485_b.jpg)
Sett skålene kjølig - gjerne i tre-fire timer.
Skrell appelsinen med kniv slik at det tynne skallet i båtene blir fjernet, fjern steiner, skjær fileter av appelsinbåtene (dvs skjær ut båtene på innsiden av det tynne skallet/hinnen).
Kok en lake av sukker, vann og vaniljefrø. Legg appelsinbåter i skålene, hell laken over. Settes kjølig frem til servering.
Prøv du også - kjempegodt!
God helg!
♥ Marianne
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar