tirsdag 10. januar 2012

«Lasagne» - uten pasta

Her er en god oppskrift på "lasagne", inspirert av lavkarbo-retter jeg har sett på nettet. Jeg synes vel det kunne hete noe annet siden det er et stykke unna ordentlig lasagne, men det er en god rett som godt kan prøves. :-)
Lasagne:
1 squash
400-500 g karbonadedeig
1 boks opphakkede hermetiske tomater
3 fedd hvitløk
Tørket oregano og basilikum
Salt og pepper
1,5 dl fløte
Mozarella (til å dekke toppen av formen)

Skjær squashen i tynne skiver på langs med en ostehøvel. Legg skivene på tørkepapir og strø litt salt over for å få ut noe av vannet i squashen.

Stek karbonadedeigen, smak til med salt og pepper.
Tilsett hakkede tomater, finhakket hvitløk, basilikum og oregano. La dette småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.

Når kjøttsausen er ferdig legger du sausen og squashen i lag i en ildfast form, annenhver gang. Start med et lag saus, så squash, så saus osv. Avslutt med et lag kjøttsaus.

Hell deretter over 1,5 dl fløte og llegg på mozarella eller annen ost på toppen.

Sett formen i midten av ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Håper det smaker!
♥ Marianne

2 kommentarer:

  1. Hei
    Oppskriften din ligner veldig på det grekerne kaller moussaka.

    E

    SvarSlett
  2. Hei E
    Det har du helt rett i - moussaka er jo grekernes 'svar' på lasagne. Hovedforskjellen mellom oppskriften over og moussaka er at i moussaka bruker man aubergine, ikke squash. Jeg har ikke prøvd å laga moussaka, men her satte du meg på en tanke om å prøve det en dag også. :)
    ♥ Marianne

    SvarSlett