søndag 15. april 2012

Marinert kyllingspyd

I går lagde jeg en rask middag til meg og guttene, forberedelsene tok bare 5 minutter og tilbereding drøyt 5 minutter det også. Det er rask middag, det!

Denne oppskriften passer til en mamma og to gutter - eller to voksne. ;)

OPPSKRIFT
2 kyllingfileter

Marinade:
4 hvitløksfedd, finhakket/knust
4 ss olivenolje
2 ss sitron
1 ts salt
Litt pepper
Litt chili

250 g spinat
1 snacks-paprika

 ... og grillspyd

Forstekes i panne, så i ovn 180 grader i 5 minutter (eller til gjennomstekt).

Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfiletene i 'remser' (jeg fikk 5 fra hver filet) og legg i en bolle. Bland ingrediensene til marinaden og hell over kyllingen. La stå i minst en time, gjerne lenger.
Legg grillspydene i vann en halvtime før du skal steke kyllingen.

Tre kyllingene på grillspydene. Stek raskt i stekepanne på middels varme, og så på brett i stekeovnen. Hvis du vil kan du heller legge dem på grillen og steke dem ferdig der. Husk at kylling må bli gjennomstekt.

Så tok jeg resten av marinaden og helte i stekepannen, helte på litt mer olje og så stekte jeg spinaten til den falt sammen.
Paprikaen ble skjært i skiver, maten ble dandert og guttene var kjempefornøyd.

Hvis du vil kan du servere godt brød til, ris eller pasta.
Og restene? De er kjempeflotte å putte i matboksen!

Ha en fortsatt god søndag!
♥ Marianne

1 kommentar:

  1. Mmmm! Nam -såg veldig godt ut:)
    Klem, Tove

    SvarSlett