mandag 5. mars 2012

Matpakkeboka

Jeg leter etter inspirasjon overalt, og nå har jeg sett litt på boken «Matpakkeboka» av Sissel Brustad.

Omtale fra forlaget
Vi er alle helt forskjellige; selv i vår nærmeste familie kan vi ha ulik oppfatning av hva som er god matpakkemat. Derfor kan vi trenge litt inspirasjon i hverdagen. både til rolige dager og til dager vi egentlig ikke har tid til å tenke på mat! Mer energi. bedre hukommelse og godt humør Enten man er voksen eller barn ønsker man å ha nok energi. bedre hukommelse. ha godt humør og god tålmodighet. Når man i tillegg får bedre konsentrasjonsevne av riktig kosthold er det gode grunner til å tenke på kostholdet. - også når man lager matpakka. Derfor fokuserer vi på fullverdige måltider i MATPAKKEBOKA; både i oppskriftene og ernæringskapittelet. Det er gode bilder og illustrasjoner til oppskriftene. slik at du enkelt lærer deg hvordan et fullverdig måltid skal settes sammen.

Omtale fra forlagsentralen
Denne boken inneholder oppskrifter som er enkle å lage. enten fra bunnen av eller med tilskudd av produkter fra butikk. Den gir deg ideer på sunne matpakker i kategoriene: brød i alle former. påleggsforslag. fylte wraps og pitabrød. rester fra middag og tilrettelagt bakst. termosmat. smoothie. salat i boks. dipp. dressing og tilbehør. Den har også oppskrifttips og et eget kapittel for deg med allergi. cøliaki eller diabetes.

Hva jeg synes?
Boken har noen nyttige tips, oppskriftene er greie med fint beskrevet fremgangsmåte. Jeg savner skikkelige bilder av det som lages, og så er jeg litt irritert på skrivefeil. :) Men jevnt over er boken bra, og kan hjelpe til å lage morsommere matpakker når fantasien går på lavgir.

Hvor henter du inspirasjon?
♥ Marianne

4 kommentarer:

 1. Høres kanskje rart ut siden det er matpakker det er snakk om, men æ elske Jamie Oliver! Ikkje nødvendigvis bøkern, men tv programmene. Også bruke æ nettet som har små snurter av han ;0)Hovedgrunnen til at han e populær i huset for tiden er at til og med 8 åringen ser på og vil lage noe av det sunne han foreslår. Andre som inspirere: Du! Veldig fint å være innom bloggen din ;o)

  SvarSlett
 2. Du er super inspirerende med din matpakkeblogg og skulle egentlig ha gitt bok selv:) En ide kanskje??

  SvarSlett
 3. Tusen takk til begge for hyggelige tilbakemeldinger!
  ♥ Marianne

  SvarSlett
 4. Inspirasjonen henter jeg hos deg:) og barna elsker matboksene dine. Glemt er prinsesseboksene!

  SvarSlett