torsdag 1. mars 2012

Førstegangskjøttkaker

Jeg har laget kjøttkaker for FØRSTE GANG i mitt liv - er det ikke flott? Og så var det ikke vanskelig i det hele tatt, og ganske raskt å få til. Kjøpekaker er herved bannlyst herfra.
OPPSKRIFT (stor porsjon):
800 g kjøttdeig
2 små egg
75 g fetaost
5 ss kremfløte
1 liten løk
Saslt og pepper
Smør til steking

Bland kjøttdeigen med egg, finhakk løk og rør inn sammen med fetaost og salt og pepper. TIlsett fløten, bland godt. Har du tid er det fint om du lar deigen hvile litt i kjøleskapet.

Smelt smør i en stekepanne, form kjøttkaker med en skje i hånden og stek ca 2 minutter på hver side. Legg de ferdige kakene i en gryte. Når alt er stekt koker du ut stekepannen med litt vann og heller sjyen over kjøttkakene. La det trekke et par minutter før du serverer.

Restene er supre å putte i matboksen dagen etter!
Kan du skjønne at jeg ikke har prøvd dette før...??? :)

Ønsker deg en god dag!
♥ Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar