onsdag 28. desember 2011

Eggende moro


Det er mye moro man kan gjøre med de eggene man sender med i matboksen. :)

Bruker du en egg-form får du egget til å se ut som en bil, for eksempel. Denne flotte formen fikk jeg av Siv - tusen takk! :) Det finnes mange former til egg, se blant annet nettstedet jbox.com, eller søk på google.
Å lage hjerteformet egg lærte jeg av Anna the Red, du kan se hennes tutorial her.
Er de ikke fine? :)

Og så kan du jo ganske enkelt bare tegne på et egg, da - hvis du sender med egg (med skall) i matboksene. Har du mat-tusj kan du tegne på egg uten skall også - men jeg er usikker på hvor godt fargen sitter siden eggene er så fuktige.
Ønsker deg en super dag!
♥ Marianne

tirsdag 20. desember 2011

Tomatsuppe

Denne suppen er kjempegod! :)

2 buljongterninger
7-8 dl vann
1 boks tomater
1 paprika
1 liten løk
Olivenolje
2 hvitløksfedd
Salt og pepper
Oregano eller annet krydder etter ønske


Finhakk løk og paprika, surr dette i olje i en kjele til løken er blank.

Tilsett 7-8 dl vann, buljongterninger og tomatboksen, kok opp.
Smak til med salt og pepper og ev annet krydder, la småkoke i 5-10 minutter.

Server gjerne med litt Crème Fraîche.
Har du mattermos (eller vanlig termos) er det en god lunsj på kalde dager. :)

Vel bekomme!
♥ Marianne

torsdag 15. desember 2011

Julematboks

I desember er det hyggelig å pakke litt 'julete' mat i boksene, som for eksempel her:
Her er det en liten klementin og druer, en elgkarbonade, og tre halve hjemmebakte brødskiver med:
  • Frokostsalat og avocado
  • Philadelphiaost, tomat og egg
  • Julepostei og bacon
Andre ting du kan bruke og fylle i boksene nå i førjulstiden er for eksempel:
  • Rødbetsalat
  • Sild i forskjellige varianter (i smårommene eller egen boks så ikke skiven blir våt)
  • Lefse/lompe med grov juleleverpostei
  • Lefse med sylte
  • Røkelaks og gravlaks
  • Restemat fra middager: medisterpølse og -kake
  • Nøtter og rosiner
Hvem sier at matpakken bare må inneholde brødskiver? Nei, bruk fantasien (og innhold i skap og skuffer) og fyll opp med mat du liker!

Fortsatt god torsdag!
♥ Marianne

tirsdag 13. desember 2011

Koseboks

Her er en matboks for dem som liker å plukke litt i maten. :)

Kalkun falukorv
Paprika
Eplebåter
Tørket aprikos
Minigrissini
Rosiner
Valnøtter
Rugfras
Osteruller
Servelatruller
Lefse med smøreost


God luciadag til deg!
♥ Marianne

mandag 5. desember 2011

Konfekt

Her er oppskriften jeg bruker for å lage konfekt - den er superenkel:


1 del mørk sjokolade (70%)
1 del valnøtter
1 del kokosfett


Her har jeg brukt 200 gram av hver.

Hakk nøttene.


Smelt fett og sjokolade over svak–middels varme. Hell nøttene i blandingen.

Fyll i muffinsformer. Jeg fylte hver med en spiseskje med konfekt-masse.

Settes i kjøleskap til det stivner. Må også oppbevares i kjøleskap helt frem til de skal spises, siden kokosfettet har så lavt smeltepunkt.

Ha en super mandag!
♥ Marianne

onsdag 23. november 2011

Barnebursdag og bursdagsbøker

Minstemann har fylt tre år, og vi har feiret med både små og store.

Vi pyntet huset med masse ballonger (vi har kompressor - det hjalp!), og så sydde jeg masse vimpler som ble hengt opp på kryss og tvers. Jeg tenkte at vimplene er greie å ha for selskaper senere også, både inne og ute. :)


På matfronten hadde vi to varianter, en for barnebursdag og en for familieselskapet.
Barnebursdag:
  • Småpølser og kjøttboller på spyd, makaroni
  • Muffins (fra pakke denne gangen)
  • Godterikake (gulrotkake med masse godteri som pynt)



For enkelhets skyld kjøpte jeg ferdigmiks til muffinsene. De var enkle å lage, det var grei størrelse på selve muffinsene, litt morsomt med spiselige bilder som pynt - men barna likte dem ikke noe særlig. Da hjelper det ikke at det er enkelt.

Jeg deler ikke ut godteposer til gjestene, det synes jeg er en uting. I stedet lagde vi godterikake, så alle gjestene fikk spist litt godis før de dro hjem. Her er kaken rett etter at bursdagsbarnet hadde blåst ut lysene.
Kaken er en saftig gulrotkake med glasur av kremost. Bursdagsbarnet ønsket selv at den skulle være rosa.


Familieselskap - mye mat, mange gjester (28!!):
  • Kyllingnuggets (oppskrift her)
  • Tom kha kyllingsuppe (thai, litt sterk),
  • Penang (mild thai-rett med kylling og rød karri)
  • Kyllingvinger
  • Ris
  • Salat
  • Resten av godterikaken fra barneselskapet
  • Yogurtkake
  • Fruktspyd

Yogurtkaken er sukkerbrød smurt med syltetøy (kirsebær) og med fyll laget av yogurt, pisket krem og gelatin. Marsipanlokk og -pynt.

Fruktspyd med to typer melon, druer og bringebær. Spydene er stukket ned i en halv melon:
Jeg hadde litt ekstra glasur til denne kaken, så da barna hadde spist det de orket i barneselskapet, tok jeg av det som var igjen av godteri og sparte kaken til dagen etter. Den var da renskåret og hadde fått litt glasur på 'snittflaten'. I familieselskapet ble det dynget på med mer godis på toppen.




Jeg har brukt to bøker som oppslagsverk, og er kjempefornøyd med den ene og misfornøyd med den andre.

Boken 'bursdagskaker' er kjempefin å bruke, den forklarer godt fremgangsmåter (men har kanskje ikke så enkle oppskrifter som den hevder selv). Kakene ble gode, det var fra denne boken jeg hentet oppskriften til godterikaken.

Jeg har kjøpt «Bursdagsboken» på Nille, og gledet meg til å få masse tips og ideer. Jeg ble kjempeskuffet - i alle fall over oppskiftsdelen!
Jeg har Freias konditorhefter fra før (du kan laste ned disse her) - og det kan virke som om forfatteren har tatt de aller fleste ideene sine direkte fra Freia.
Forfatteren har også nevnt en del leker, men uten å anbefale i forhold til alder. Jeg får inntrykk av at alt i boken er sammenrasket fra andre, og det gir meg en litt flau smak i munnen. Jeg liker ikke det som er en kopi, akkurat.
Trenger du tips til bursdager anbefaler jeg å styre unna denne, du finner vel så bra ting på nettet og hos Freia.


Ha en flott dag!
♥ Marianne

fredag 18. november 2011

Enkel lunsj

Her er en boks som var rask å lage:
  • Minimais
  • Eplebåter
  • Rugfras
  • Lefse med leverpostei
  • Riskake
  • En halv brødskive med kokt skinke og agurk
Ha en super dag!
♥ Marianne