(Publisert fredag 14/9, oppdatert 17/9) Nå er det festmat på gang! I utgangspunktet er Panna Cotta en rask dessert å lage, men når man skal ha 45 porsjoner tar det litt lenger tid... :)
Moren min skal feire 70-årsdagen sin i morgen, så da har jeg ordnet til desserten i dag. Det tok jammen mer tid enn jeg hadde trodd - men så blir det bra også, da! (Se oppskrift nederst)
For ikke å få desserten «for tung» valgte jeg å bruke ca 40% matfløte og resten kremfløte. Dette er en variant med sitron (kjempegodt), og den skal toppes med bringebærsaus.
Jeg beregnet 1,25 – 1,5 dl til hver - og traff ganske bra da jeg til slutt helte i glassene, det ble ca 3 dl til overs som guttene ble henrykt over - det får de spise. :)
Nesten 8 liter fløte, 11 dl sukker, sitron, vanilje og gelatin = stor kjele på komfyren. Ved siden av lager jeg bringebærsaus - jeg kokte 2 kg frosne bær med melis og vann, lot det til slutt renne av seg i tørkle.
Jeg har omregnet ingrediensene for å lage en oppskift som passer for omtrent 6 personer:
7,5 dl fløte (velg selv om du vil ha bare kremfløte eller blande med matfløte)
150 g sukker
1 (eller 2) vaniljestang
Skall av 1/2 sitron, finriv den gule delen av skallet
6 gelatinplater
Bringebærsaus:
1 pose frosne bringebør (225 g)
2 ss melis (cirka - smakes til)
1/2 dl vann
1 ts sitronsaft (smakes til)
FREMGANGSMÅTE
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca fem minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
- Snitt vaniljen på langs, skrap ut førene. Spar på frø og stang.
- Vask og tørk sitronen, riv det gule på skallet (på halve sitronen) på et fint rivjern.
- Kok forsiktig opp fløte og sukker, vaniljestang, frø og sitronskall. La det trekke på svak varme i 5–10 minutter. Rør inn gelatinen til alt er oppløst. Siles i finmasket sil før du fordeler i 6 porsjonsglass. Sette kjølig i minst to timer før servering.
- Kok opp bringebær, vann, melis og sitronsaft, la det småkoke i fem minutter. Sil av i finmasket sil, kok gjerne litt til for å få sausen tykkere. Avkjøl.
God appetitt - og god helg!
♥ Marianne
Tusen takk for godt tips. Da blir det dessert her i huset i helgen.
SvarSlettha en fin helg
Ble helgens dessert god? :)
SlettHei, Ja det ble den. Falt i god smak her.. Og siden den er så enkel å lage kommer jeg til å gjøre det flere ganger. Jeg fyller rundt år om en liten stund, så da blir det hjemmelaget dessert :-)
SlettTusen takk for en fin blogg. Er her stadig vekk, selv om jeg ikke er så flink til å legge igjen kommentarer.
ha en fin uke.
A debt of gratitude is in order for the pleasant web journal. It was extremely valuable for me. I’m upbeat I discovered this site. Much obliged to you for offering to us,I too dependably discover some new information from your post.
SvarSlettIf you want to learn more about https://theelectricblender.com/best-vitamix-blender/, you can visit now