mandag 3. september 2012

Mathjelpen for foreldre


Har du barn i første klasse? Da har du kanskje fått denne boken allerede. Den blir nemlig delt ut gratis til alle årets førsteklassinger. Jeg har vært så heldig å få den tilsendt, og vet også at den kan kjøpes i bokhandelen eller på nett.

Mathjelpen for foreldre er et samarbeid mellom Kagge Forlag (utgiver av boken) og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Den er skrevet av Rune Blomhoff og Camilla Andersen. Boken er delt opp slik at den tar for seg alle dagens måltider i tillegg til en rekke råd, tips og ideer til sunn og enkel matlaging.

Rune Blomhoff er ernæringsprofessor, og forteller innledningsvis om hva som er sunn mat og hvorfor man bør spise sunt.  Oppskriftene er det Camilla Andersen som står bak, hun er ernæringsfysiolog og småbarnsmor.

Faktadelen er interessant, den forklarer lettfattelig hvordan man kan få til et godt og sunt kosthold i familien - og hvorfor. Den tar for seg hvordan du kan involvere barna i matlagingen, gir deg tips til innkjøp, forklarer litt om nøkkelhullsmerking og brødskala og fortelle om viktigheten av 5-om-dagen.
Og selvfølgelig - denne boken har mange spennende og fristende oppskrifter.

Foto: Frukt.no
Her får du mange gode oppskrifter til matpakken, forslag til frokost, middag og til - et herlig uttrykk - plyndringstimen. I tillegg er boksidene 'krydret' med små tips-sirkler for å variere rettene, involvere barna eller faktaopplysninger.

Du trenger ikke ha barn i førsteklasse for å like denne boken - den er god for alle som ønsker tips til hverdagsmaten.

♥ Marianne


PS: Husk å bli med på Bunnpris' store matpakkekonkurranse - du kan vinne et gavekort på kr 2500!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar