torsdag 6. januar 2011

GOD morgen!

Jeg leter stadig etter «langstidsholdbare» matvarer jeg kan bruke i matpakkene. Denne uken har jeg kjøpt Wasas fullkornsskorper (evigvarende...) og Matmesterens gresskarbriks (holder i nesten 2 mnd i uåpnet pakke). Sistnevnte ble laget allerede i morges, siden vi var tomme for brød. Og jammen ble det god lukt på kjøkkenet også, med 'nybakte' briks!

Junior ønsket seg skorper i matboksen i dag, så da fikk han det.
Jeg har stor tro på at de selv velger innholdet i matboksen, eller i alle fall at de er med på å bestemme (- nei, du får ikke syltetøy på maten i barnehagen...).
Jeg tror sannsynligheten for at de spiser opp er større da. De skal ikke bli så mye eldre enn de er nå (2 og nesten 4) før de skal bli med på å lage boksene, med mål om at de til slutt skal ordne alt selv. Kanskje pakker de egne bokser når de begynner på skolen? :)
Begge guttene fikk eplebåter og tørkede tranebær i dag, og så fiskekakebiter og gulrotstaver fra middagen i går. Dessuten hver sin youghurt.
Minsten fikk to halve gresskarbriks med hhv. philadelphiaost og stjerneformete skinkebiter og en stjerneagurk - og prim på den andre. kakao på termos siden det er turdag.
Junior fikk 2x skorper med kaviar og ost (valg nr 2 etter syltetøy).
Pappa'n fikk gulrotstaver, en babybel, og to gresskarbriks, en med frokostsalat, kokt skinke og salatblader, en med julepostei og sylteagurk. Og kaffe i en termokopp ved siden av.

Skulle kjøpe spinatblader i butikken i går men endte opp med noe nytt: Mache salat. Miniblader.
Jeg er ikke spesielt imponert, hadde nok en forventning om en særegen, litt skarp smak, mens salaten har en mildere (og 'nøtteaktig', står det på posen) smak. Konklusjonen er nok at denne salaten gjør seg best i blanding med andre ting - ikke veldig god alene. På brødskiven sammen med skinke er den derimot god.


Vi hadde fiskekaker til middag i går, og guttene fikk restene i terninger i boksen i dag - med en lite cocktailsverd (- nei, mamma, det er SPYD) de kan bruke for å plukke opp bitene. Jeg er spent på om jeg får respons fra de ansatte i barnehagen, håper ikke guttene begynner å krige med sverdene sine ...
Da jeg gjorde klar til middag i går var det enkelt å skrelle et par ekstra gulrøtter, kutte opp og legge i kjøleskapet - da gikk det raskere å pakke boksene i morges. Jeg har kjøpt poser på Ikea som er tette og holder grønnsakene friske over natten.

Ha en flott dag - i dag er det 13. dag jul og jeg skal plukke ned all julepynt!

4 kommentarer:

 1. Så flotte matpakker! Jeg blir inspirert, og det går utover mannen i huset. Etter at jeg fikk mine matbokser i hus har han fått mange beundrende blikk på jobben. Nå får han en frokostboks og en lunsjboks hver dag. Det er moro!
  Ha en fin dag, og takk for tips! Nå skal jeg ut og se etter gresskarbriks!

  SvarSlett
 2. Så gøy med en norsk matpakkeblogg! Inspirerende å lese, samt få litt ideer til egne matpakker.

  Jeg har ELB, og jeg er veldig fornøyd med dem. Jeg har to barn og meg selv jeg lager matpakker til, og jeg som deg er opptatt av å gi barna sunne og fristende matpakker.

  SvarSlett
 3. Åh, sånne matbokser har jeg veldig lyst på, men hvor høye er de egentlig? Er det plass til to eller tre skiver i det store rommet? Lange dager og sultne mager gjør at boksen ikke må være for liten ;)

  SvarSlett
 4. hvor har du kjøpt disse boksene??
  Skulle gjerne hatt slike

  SvarSlett